جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۶ مهر ۱, شنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز اول مهر ۹۶

لينك به منبع:
نگاهی به روزنامه های حکومتی

نگاهی به روزنامه های حکومتی



روزنامه‌های حکومتی در روز اول مهر صفحات اولشان را با حرفهای غیرسیاسی و عقده گشایانه خامنه‌ای نسبت به رئیس‌جمهور آمریکا پر کرده‌اند و در کنارش هم شاخه و شانه کشیدن موشکی روحانی البته بعد از شکست سفرش به آمریکا را ضمیمه کرده‌اند:
 
اعتماد: روحانی: موشکهایمان را تقویت می‌کنیم

اطلاعات: رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان: سخنان رئیس‌جمهوری آمریکا ناشی از عصبانیت و درماندگی است

ایران: خامنه‌ای در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان: سخنان رئیس‌جمهوری آمریکا از درماندگی است

جوان: رهبر معظم انقلاب: عصبانیت آمریکایی‌ها از شکست مقابل ایران در عراق، سوریه و لبنان است- 20دروغ واضح در سخنان ترامپ نشانه عصبانیت، درماندگی و سبک مغزی است
روحانی در رژه بزرگ نیروهای مسلح خطاب به غرب: موشک هایمان را تقویت می‌کنیم

به‌رغم این‌که روزنامه‌های باند خامنه‌ای تأکید کرده‌اند اروپایی‌ها بدون اجازه آمریکا جرأت ریسک سرمایه‌گذاری در ایران را ندارند روزنامه‌های باند روحانی برای پوشاندن شکست سفر روحانی و چشم‌انداز تیره تحریمهای در پیش فضای گشایش اقتصادی با کشورهای اروپایی را داده‌اند:
 
ایران: ۱.۵میلیارد یورو فاینانس اتریش و دانمارک برای ایران

تجارت: اروپا تشنه همکاری بانکی با تهران؛ اعتبار یک میلیارد یورویی اتریش به ایران

تجارت: مشاور معاون رئیس دومای روسیه خبر داد: افق 15میلیارد دلاری تجارت مسکو با تهران

جهان صنعت: امضای بزرگترین قرار داد سرمایه‌گذاری میان لندن و تهران در دوران پسابرجام؛ بریتانیا هم به ترامپ بی‌اعتنایی کرد

شهروند: امضای نخستین قرار داد بانکی پسابرجام با اروپا؛ قفل روابط بانکی با جهان باز می‌شود

اعتراف به برخی از بحرانها و تضادهای باندی مضمون برخی از سایر عنوانهای روزنامه‌های امروز است:
 
آرمان: جعبه سیاه بانک مرکزی احمدی‌نژاد: با قایق موتوری دلار می‌آوردم

اعتماد: عبدالله نوری: بپذیریم که همه یکسان فکر نمی‌کنند

شرق: پرونده احمدی‌نژاد در دادگاه

کلید: زعفران مرغوب ایرانی صادر می‌شود تقلبی آن وارد

روزنامه‌های باند روحانی به‌رغم این‌که چشم‌انداز تیره برجام با آمریکا را گواهی می‌دهند از یک سو مدعی حمایت اروپا از برجام هستند و از سویی چشم به تضادهای درونی آمریکا دارند. ولی در هرحال بر ادامه مسیر زهرخوران تأکید دارند:
 
ابتکار: دولت آمریکا قصد دارد با ایجاد اهرم فشار از طریق برجام علاوه بر امتیازگیری بیشتر، مذاکرات مجددی را برای گنجاندن اصولی جدید در توافق آغاز کنند.
از سوی دیگر برخی دیگر از تحلیل‌گران نیز معتقدند که برجام برای آمریکا بهانه و اهرم فشاری است که به واسطه آن نقش منطقه‌یی ایران در خاورمیانه را زیر سؤال برده و در رقابت منطقه‌یی خود با روس‌ها، بازیگری ایران در خاورمیانه را تحت شعاع قرار دهد. در این رابطه می‌توان گفت که با نگاهی به سیاست نئوکانهای آمریکا در اوایل سا‌ل‌های دهه 2000میلادی، در می‌یابیم که ایالات متحده دکترینی در چارچوب مدیریت نظم بی‌نظمی را دنبال کرده و از طریق آن سعی در پیاده‌سازی راهبردهای خود دارد. این امر در حمله به افغاستان، عراق و هم‌چنین سیاستهای خاورمیانه‌ای آمریکا در آن سال‌ها قابل مشاهده و تحلیل است.
فارغ نگاه آمریکا به مسأله برجام، اما اروپا نشان داده که تاکنون به‌صورت محکمی پشت این توافق بین‌المللی ایستاده است... امانوئل ماکرون رئیس‌جمهوری فرانسه با اشتباه خواندن موضع آمریکا در قبال برجام، انتقادی هم از افزایش سطح نفوذ منطقه‌یی ایران مطرح کرد، اما در نهایت تأکید داشت که کشورش نسبت به حفظ برجام مصمم است.

آرمان:‌ وزیر امور خارجه آمریکا که مردی مدیر و آگاه است خوب می‌داند که رئیس‌جمهور آمریکا شخصی نامتعارف، نامتعادل، کم‌سواد و صرفاً سرمایه‌دار در بخش خصوصی است و در سازمان ملل رفتاری از خود به نمایش گذاشته که نه تنها کشورهای مخالف بلکه کل جبهه غرب در مقابل او ایستاده است... البته ایران نباید تعهدات خود را در قبال برجام زیر پا بگذارد. گرچه ایران خیلی زود می‌تواند به شرایط پیش از برجام بازگردد اما، این عمل کلیه آن 6قطعنامه شورای امنیت را فعال کرده و تحریم‌ها باز هم بی‌جهت علیه ایران به راه خواهد افتاد. ممکن است برخی دلواپسان چنین سخنانی بگویند اما چنین اظهاراتی به زیان منافع ملی ایران خواهد بود.

برخی روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع تلاش کرده‌اند با دود و دم ضداستکباری شکست مأموریت روحانی ظریف به نیویورک را بپوشانند اما نتوانسته‌اند دم خروس نیاز نظام به برجام را بپوشانند:
ترامپ دست را بدون دستکش نشان می‌دهد تا ما از غفلت عبور نماییم و حقیقت صحنه را ببینیم. امروز نیروهای انقلاب نباید تأسف بخورند که چرا دو سال مذاکره کردیم و نباید به‌خاطر بی‌نتیجه بودن آن مذاکرات دولت را شماتت کنند، چرا که نتیجه مذاکرات برای حزب‌الله و انقلاب اسلامی بازتولید چهره حقیقی آمریکاست. امروز روحانی کنار ما است. او با صراحت می‌گوید: «وقتی طرف به تعهدات عمل نمی‌کند مذاکره بر سر موضوعات دیگر چه فایده‌ای دارد.» معنی حرف روحانی این است که وی از برجام 2و 3مدعایی صرف‌نظر کرده و به این باور رسیده است که مذاکره در هیچ حوزه‌ای آورده نخواهد داشت. امروز روحانی به این نتیجه رسیده است که چاره‌ای جز قرار گرفتن بر ریل انقلابی‌گری و استمرار عمل انقلابی در کشور ندارد. ظریف اگر ‌چه در کتاب «آقای سفیر» نوشته است من هیچ موقع از لفظ دشمن استفاده نکرده و نمی‌کنم اما ادبیات چند روز گذشته وی مواجهه با یک دشمن واقعی بود. ترامپ مأمور «افزایش ظرفیت‌شناختی ملت ما نسبت به آمریکاست» و این آورده کمی نیست.

سیاست روز: مواضع قابل تقدیر دولت
مواضع دولت تدبیر و امید به سوی مواضع انقلابی‌تر گرایش پیدا کرده و این موضوع را می‌توان در سخنان شخص رئیس‌جمهور و وزیر خارجه کشورمان دید.
آقای روحانی پس از بازگشت به ایران از سفر به نیویورک، با حضور در رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آغازین روز هفته دفاع مقدس سخنانی را بیان کرد که در فضای منفی که از سوی آمریکا علیه ایران ایجاد شده لازم و واجب بود.
رئیس‌جمهور از تقویت قدرت نظامی و دفاعی کشورمان سخن گفت و خطاب به دشمنان اعلام کرد؛ چه بخواهید، چه نخواهید موشکهایمان را تقویت و از مردم مظلوم منطقه دفاع می‌کنیم.
همزمان با نخستین روز هفته دفاع مقدس از یک موشک بالستیک دوربرد با نام خرمشهر و با برد ۲هزار کیلومتر نیز رونمایی شد که قابلیت حمل چند کلاهک جنگی را دارد. فارغ از این‌که برجام با همه کاستی‌ها و ضعفهای خود که با انتقاد مخالفان آن در ایران به امضای دولت آقای روحانی رسید، اما اکنون که آمریکا آن را نقض کرده و درصدد خروج از آن است، شرایط هم برای ایران تغییر کرده به‌گونه‌یی که نیازمند اتخاذ مواضع و راهبردهایی است تا بتواند، آمریکا را در پسابرجام با چالشهای جدی روبه‌رو سازد.
و اکنون پس از مدتها شاهد آن هستیم که دولت محترم به این نتیجه رسیده است که تنها راه مقابله با آمریکا رفتاری انقلابی و قاطع‌تر از گذشته با سیاستهای کاخ سفید است. مماشات، مذاکره، کوتاه‌آمدن و امتیاز دادن برای پایان دادن به بخش کوچکی از دشمنی‌های آمریکا کارساز و راهگشا نبوده و نیست.
این که آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان درباره درخواست آمریکا برای اصلاح برجام می‌گوید؛ «جمهوری اسلامی ایران تنها در صورتی درباره تغییر برجام صحبت خواهد کرد که هر امتیازی که برای عقد این توافق داد، پس بگیرد، قابل‌توجه و تقدیر است. این‌که ظریف به این موضوع اعتقاد پیدا کرده که در برجام امتیاز دادیم تا تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ایران لغو شود و اگر قرار است آمریکا با اصرار بر مذاکره تازه امتیازات بیشتری بگیرد، پس باید امتیازات داده شده از سوی ایران پس داده شود، موضع محکم و قاطعی است که نشان از آن دارد که مذاکره با آمریکا اشتباه بود و قرار نیست بار دیگر تکرار شود.
توافق هسته‌یی همین است که هست، اگر تلاش آمریکا برای اصلاح آن یا خروج از آن جدی باشد، جمهوری اسلامی ایران دیگر درنگ نخواهد کرد. حتی مذاکره دوباره بر سر توافق انجام شده هم نقض برجام است.
چه تضمینی وجود دارد که اگر به فرض محال، مذاکره‌ای برای اصلاح برجام انجام شود که ایران امتیازات بیشتری بدهد و آمریکا هم در باغ سبز نشان دهد پس از برگزاری مذاکرات، آمریکایی‌ها بار دیگر «دبه» در نیاورند؟

برخی روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع دولت حسن روحانی را متهم به مذاکرات پنهانی و لاپوشانی ماوقع در نشست وزرای خارجه 1+5 کرده‌اند:
 
کیهان: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه پایانی خود، نشست کمیسیون مشترک برجام را «رک و صریح» توصیف کرد و گفت: «همه» موافق بودند که طرف‌ها به تعهداتشان عمل کرده‌اند. این روایت عجیب این شائبه را ایجاد کرده که گویا مقامات ایران در این نشست هیچ اعتراضی به نقض فاحش برجام توسط آمریکا نداشته است!
دومین نشست وزرای خارجه ایران و 1+5 به ریاست فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در نیویورک برگزار شد. در این جلسه هر چند که به گفته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، موارد نقض برجام و کوتاهی‌های آمریکا از اجرای تعهداتش توسط تیم ایرانی مطرح شد، اما موگرینی در بیانیه پایانی خود، نشست کمیسیون مشترک برجام را «رک و صریح» توصیف کرد و گفت: «همه» موافق بودند که طرف‌ها به تعهداتشان عمل کرده‌اند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرده است که همه اعضا- از جمله ایران- موافق بودند که همه طرف ها- از جمله آمریکا- به تعهداتشان عمل کرده‌اند!
درباره اظهارات موگرینی دو نکته قابل تأمل وجود دارد.
اول این‌که اظهارنظر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این شائبه را ایجاد می‌کند که ظاهراً اظهارات دولتمردان کشورمان در خصوص تذکر به عهدشکنی آمریکا در نشست کمیسیون مشترک- با عرض پوزش – خلاف واقعیت بوده و گویا اینگونه اظهارات صرفاً مصرف داخلی داشته.
دوم این‌که، این شائبه وقتی جدی‌تر می‌شود که می‌بینیم بعد از اظهارات عجیب موگرینی، هیچ‌کدام از اعضای دستگاه دیپلوماسی ایران به آن واکنش نشان نمی‌دهند.
برخی از مقامات ارشد دولت و روزنامه‌های زنجیره‌یی مدعی اصلاحات در ماه‌های اخیر با جنجال رسانه‌یی تلاش کردند تا اینگونه القاء کنند که به واسطه برجام میان اروپا و آمریکا شکاف ایجاد شده است. این در حالی است که کشورهای اروپایی عضو 1+5 تاکنون نه‌تنها به‌ هیچ‌ عنوان اعتراض ایران نسبت به نقض برجام از سوی آمریکا را نپذیرفته‌اند، بلکه صریحاً از تحریم‌های ضدایرانی هم حمایت کرده‌اند.
کمیسیون مشترک برجام نیز تاکنون حداقل در سه جلسه، شکایت ایران در خصوص نقض برجام از سوی آمریکا را وارد ندانسته و مدعی شده است که آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل کرده است. این گروه به‌خوبی می‌دانند که علت اصلی دستاورد تقریباً هیچ برجام، عهدشکنی آمریکا و لغو نشدن تحریم‌ها و در نهایت ترس بانکها و مؤسسات اروپایی از عواقب همکاری اقتصادی با ایران و واهمه از جریمه‌های سنگین وزارت خزانه‌داری آمریکاست، اما باز هم با اصرار بر استمرار خسارت محض توافق هسته‌یی مدعی می‌شوند که به واسطه برجام میان آمریکا و اروپا شکاف ایجاد کرده‌ایم.

فضاحت سانسور سخنان ترامپ توسط تلویزیون رژیم مضحکه روزنامه‌های باند رقیب شده است:
 
جهان صنعت: ترجمه همزمان صحبتهای ترامپ به فارسی
بینندگان عزیز می‌ریم که داشته باشیم سخنرانی آقای ترامپ را‌. لازم به ذکر است که ترجمه همزمان به خوبی صورت می‌گیرد و هرچه می‌شنوید واو به واو سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکاست و لاغیر و باور کنید مترجم هیچ تغییری در این صحبتها ایجاد نمی‌کند!
این هم متن سخنرانی ترامپ:
خانم‌ها و آقایان‌ ، آقای رئیس‌ ، بینندگان محترم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مخصوصاً رئیس جدید سازمان که بچه‌های واحد ترجمه قربانش می‌روند!
با سلام می‌خواستم در موارد مختلفی نطق کنم و شرایط دنیا را برایتان تشریح نمایم‌. ما الآن در دنیایی زندگی می‌کنیم که توپ می‌رود داخل دروازه مربی محبوب می‌شود، توپ نمی‌رود داخل دروازه مربی را هو می‌کنند! همین آقای منصوریان را در نظر بگیرید‌. چرا باید ایشان برکنار شود؟ چرا؟ من بارها در کاخ سفید اعلام کرده‌ام که مشکل کادر فنی نیست و این تیم مشکل مدیریتی دارد‌. شما وقتی پدر تلفنچی دفتر معاون اول را به‌عنوان رئیس باشگاه انتخاب می‌کنید طبیعتاً باید انتظار این نتیجه را هم داشته باشید‌.
مورد دیگری که برای سیاست بین‌الملل آمریکا خیلی مهم است، همین قصه پایین آمدن سودهای بانکی است‌. الآن من مستاجر، سر ماه باید بروم گردنم را جلوی صاحبخانه کج کنم که کرایه مرا زیاد نکن بعد چه جوابی بشنوم خوب است؟ به من بگویند آقا بیا پول پیشت مال خودت، یک تومن بگذار روی کرایه، کی جواب می‌دهد؟
آقای روحانی! بیل بیل دیم دیم دیم گول گول! اینو چی می‌گی؟
این چه گفتمان آنگزمانی است که مطرح شده؟ چرا سود بانکی را کم کرده‌اید؟ مردم دوزار و ده شاهی از همین راه در می‌آوردند می‌زدند به زخم زندگی! الآن کرایه خانه‌ها زیاد شده قیمت سیب‌زمینی، پیاز رسیده به چهار هزار تومان! توفان، لوییزیانا را له و لورده کرد قیمت سیرترشی هم بالا نرفت چه برسد به قیمت پیاز!
در مورد قضایای اتحادیه اروپا و برگزیت هم به اعتقاد من، مسأله اصلی این است که چرا بعضی‌ها وعده می‌دهند که خانم‌ها باید وارد ورزشگاه شوند؟ بنده از حضار می‌پرسم: از ساعت چند سازمان مللین؟ هشششششت؟ هفتتتتت؟ شیییییش؟ آماشالللللللا (ببخشید‌. این ربطی به ترجمه ندارد‌. این را طنزنویس خودش به سخنرانی آقای ترامپ اضافه کرد) آیا واقعاً مشکل جوانهای ما این است که خانم‌ها نمی‌توانند بروند ورزشگاه؟ آیا مشکل اصلی مملکت ما این است که وزیر زن نداریم؟ نه! این حرف‌ها نیست‌. اینها را موافقان نفوذ آمریکایی‌ها در ایران می‌گویند و بنده از همین تریبون سازمان ملل با قدرت اعلام می‌کنم‌: مرگ بر آمریکا!
نتیجه اخلاقی‌: خوبی کار کردن به‌عنوان مترجم در صدا و سیما این است که هر طور خواستی ترجمه می‌کنی‌ ، تهش یک بهانه مدیرپسند می‌زنی تنگ ماجرا و جای اخراج شدن پاداش هم می‌گیری!

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر