جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ مرداد ۱۹, سه‌شنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۱۹مرداد ۱۳۹۵

لينك به منبع:
نگاهی به روزنامه های حکومتی

نگاهی به روزنامه های حکومتی



مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی به جنگ قدرت میان باندها در عرصه‌های مختلف اختصاص یافته است:

ابتکار: مجید انصاری: برخی اسب انتخابات را از یک سال پیش زین کرده‌اند

ابتکار: روحانی سیبل وهن و افترا

ابتکار: احمدی‌نژاد تقصیر دولتش در مصادره دو میلیارد دلار ایران را پذیرفته است؟ حاشیه‌های نامه «محمود» به «باراک»

اطلاعات: مجید انصاری: توهین به رئیس جمهوری اهانت به رأی مردم است

کیهان: وزیر اقتصاد هم «تقریبا هیچ» را تأیید کرد

کیهان: لیست مدیران نجومی روز به روز آب می‌رود

جوان: رئیس قوه قضاییه با اشاره به بدعهدی آمریکا در تجربه برجام: مسولان از آمریکا قطع امید کنند

وطن امروز: معاون وزیر اقتصاد: برکناری مدیران بانکی به هیچ‌وجه ادامه نخواهد داشت؛ خبرخوش برای مدیران نجومی!

اعترافهای هاشمی رفسنجانی در روزنامه‌های باند خودش که ضمن زدن سنگ موشکی نظام به سینه، به طرفهای حسابهای خارجی اهمیت اجرای برجام را گوشزد کرده است، اوجگیری جدید جنگ قدرت و بن‌بستهای تو در توی نظام را به نمایش گذاشته است:
جمهوری اسلامی: با ارائه تحلیلی از روند تصویب و اجرای تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، گفت: اگر ‌چه کوه صخره‌ای تحریم شکست، اما هنوز هم عده‌یی تندرو و افراطی در غرب و به‌ویژه در آمریکا با دامن زدن به بهانه‌های واهی، می‌خواهند سنگ پاره‌های تحریم را کنار هم بگذارند و باز دوباره کوه بسازند که البته اراده مردم ایران، همکاری با دنیا و تعامل با کشورهای پیشرفته بر پایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادعای حمایت ایران از گروه‌های تروریست را طنز سیاسی خواند
هاشمی رفسنجانی، بهانه‌گیریهای غرب در مسیر پیشرفت‌های موشکی ایران را به‌خاطر ناراحتی آنان از پیشرفت‌های علمی، فنی و تکنولوژی جوانان ایرانی دانست و با تأکید بر ماهیت دفاعی صنایع موشکی برای همه کشورها به‌ویژه‌ایران، گفت: تناقضات گفتاری و رفتاری غرب در این موضوع چنان است که هیچکس نمی‌تواند باور کند، چون تلاش ایران برای پیشرفت‌های علمی را تهدیدی برای جهانیان می‌دانند و دسترسی رژیم اشغالگر قدس به 200 کلاهک هسته‌یی با بردهای قاره پیمایی را، سلاحی دفاعی می‌داند!... وی مباحث مربوط به حقوق‌بشری را از دیگر بهانه‌های غرب و افتادن عقلای سیاسی اروپا و آمریکا در دام تندروهای جنگ‌طلب و لابی صهیونیستها دانست

آرمان: هاشمی رفسنجانی، تصریح کرد: در اهمیت توجه به توسعه همین بس که ائمه معصوم ما در توصیه‌های خویش می‌فرمایند که هر کس دو روز آن مثل هم باشد، مغبون است. آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر ضرورت صبوریهای سیاسی و ترویج امید، به تشریح مقایسه‌ای اوضاع ایران در سه مقطع بعد انقلاب، بعد از جنگ و بعد از ۸ سال اعوجاج در برنامه‌های توسعه‌ای نظام اسلامی، پرداخت و گفت: هر سه مقطع با تفاوتها و شباهت‌ها، ویژگی‌هایی دارند... هاشمی رفسنجانی گفت: عملکرد یک عده تندرو را به حساب ساختار نظام نگذارید

روزنامه‌های باند رفسنجانی و حسن روحانی مهم‌ترین مطالبشان را به دفاع از برجام و روحانی و کوچک نمایی ابعاد فساد دولتی و فیشهای نجومی، اختصاص داده و بر ضرورت ادامه مسیر زهر خوران تأکید کرده‌اند:

آرمان: اسحاق جهانگیری روز یکشنبه از هجمه‌هایی که به رئیس دولت یازدهم می‌شود، سخن گفت و روحانی را مظلوم نامید. روز دیگر هم هشدار داد که توهینها به رئیس‌جمهور و اعضای دولت پیگیری می‌شود. اما روز گذشته بر سیاست دولت تدبیر و امید مبنی بر «حاکم کردن قانون در کشور» تأکید کرد و با بیان این‌که «کشور متحمل خسارت‌های فراوانی از قانون‌گریزی شده» رویکرد دولت یازدهم را «فصل الخطاب بودن قانون» خواند. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به بحث حقوق‌های نامتعارف، خاطرنشان کرد: دل ملت ایران از این موضوع به درد آمد. البته این اتفاق در تعداد کمی از دستگاهها رخ داد و من شخصاً برای این موضوع وقت گذاشتم و فهرست حقوق ۲۵۰۰ مدیر دولتی را بررسی کردم که البته تنها ۵۰ نفر از این افراد حقوق‌هایی غیرمتعارف دریافت کرده بودند

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع مهم‌ترین مقالات خود را به حمله به حسن روحانی و برجام اختصاص داده و در این میان وجود بن‌بست نظام در عرصه‌های مختلف را بارز کرده‌اند:

کیهان: کارنامه 3ساله دولت با معدل «تقریباً هیچ»، یک داستان حسرت‌بار است و تدبیر بعدی ارکان کلیدی دولت برای جبران این تجدیدی، یک ماجرای نگران کننده‌تر. آنچه از رصد قرائن متعدد برمی‌آید، مصداق همین بیت حکیم قاآنی است که؛ «تا نشان سُمّ اسبت گم کنند- ترکمانا نعل را وارونه زن» .
کشور در ماجرای مذاکرات هسته‌یی و فکت‌شیت کذایی و سپس اعلام توافق برجام و تصویب و اجرای تعهدات مندرج در آن و سرانجام عدم نظارت درست بر نقض عهدهای طرف مقابل، تجربه بسیار بدی را گذراند. دولت در این فرآیند سعی کرد تا هفته‌های آخر مجلس را کلاً دور بزند و در حالی که مقامات آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان قبل و بعد از هر دور مذاکره با صهیونیستها رایزنی کامل می‌کردند، چنین القا کند که نباید مفاد توافق منتشر شود. بنابراین برخلاف رهنمود رهبری مبنی بر این‌که ما چیز محرمانه نداریم و با صاحب‌نظران منتقد بنشینید و همفکری کنید، هم به منتقدان دلسوز بی‌اعتنایی کردند- و البته از نثار انواع ناسزاها و اتهامات دریغ نکردند- و هم تا آنجا که توانستند، مجلس را
در حاشیه نگاه داشتند... حالا که هم هیأت نظارت بر برجام تقریباً در محاق و تعلیق است؛ هر چند که حتی وزیر اقتصاد نیز 6ماه پس از اجرای برجام شهادت می‌دهد «برای ارتباط با بانکهای بزرگ جهانی دچار مشکل هستیم. انتظار ما این بود که بعد از برجام بتوانیم با بانکهای بزرگ کار کنیم» .
آخرین بار آقای روحانی بود که گفت «اگر آمریکا با حسن نیت برجام را اجرا می‌کرد، در موضوعات دیگر هم مذاکره می‌کردیم» . ظاهر این جمله این است که آمریکا حسن نیت در انجام تعهدات نشان نداده و بنابراین مذاکره برای برجام‌های جدید منتفی است. اما عملکردهای خلاف این واقعیت مسلم در مسائلی نظیر برخی ملاقاتها و مذاکرات، ماجرای FATF، زمزمه‌های گاه بگاه مذاکره برای مسائل منطقه و سوریه، برخی قراردادهای خسارت‌بارتر از خسارت 30 تا 50 میلیارد دلاری کرسنت، و موضوع استارت آپ‌ها و پیوندهای شبکه‌یی رخنه کرده تا برخی مراکز تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر، نشان می‌دهد اراده‌ای در دولت وجود دارد -ولو با دور زدن کابینه- تا شگرد فریب نعل وارونه را به اجرا بگذارد. هدف آن است که مخصوصاً در آخرین سال دولت، ریل‌گذاریهای بلندمدت با قبول انبوهی از تعهدات خارجی انجام پذیرد که ولو دولت فعلی سرکار نباشد، نظام به‌عنوان حاکمیت معتبر بین‌المللی نتواند از آن ریل‌ها و تعهدات حقوقی استنکاف کند؛ نوعی قالب‌بندی و بتون‌ریزی تدریجی که خروجی آن، استحاله نظام از هویت انقلابی تشرناپذیر به یک حکومت منفعل و «نُرمال» به‌اصطلاح آمریکایی- انگلیسی باشد. یعنی در چارچوب هنجارها و مطالبات و زورگویی‌های نظام سلطه تصمیم بسازد و به اجرا بگذارد.

رسالت: رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور: افرادی با روحیه اشرافی‌گرایی نباید پست بگیرند.

حمایت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند، برجام امتحان بزرگی برای آمریکایی‌ها بود که متأسفانه برخلاف آنچه روی کاغذ متعهد شده‌اند و تحریم‌ها را برداشتند، در عمل و در پشت صحنه از طرقی دیگر مانع‌تراشی می‌کنند و بدعهدی آنان در این زمینه کاملاً روشن است. آمریکایی‌ها به‌دنبال این بودند که برجام را به مسائل و بحثهای دیگری گره بزنند اما در این زمینه ناامید شدند و اکنون به‌دنبال مسأله‌سازی و مسأله تراشی در روند تحقق برجام هستند» .

جوان: در همین روز یازدهم مرداد‌ماه رئیس‌جمهور کشورمان نیز در یک موضعگیری پرابهام و تعجب‌برانگیز با زیر سؤال بردن شعار بنیادین نظام (ما می‌توانیم) در راستای دفاع شعارگونه از برجام گفت: «نمی‌توانیم در برابر این قدرتهای بزرگ و با شعارهایی که گاهی شعارهای توخالی است بایستیم!»
کاربرد شعار انحرافی «ما نمی‌توانیم» (با هر انگیزه‌ای) که طی دو سال گذشته و به‌ویژه در سال ۹۵ گاه و بیگاه از زبان برخی از مسئولان عالی‌رتبه نظام بیان می‌شود و توسط رسانه‌ها به‌ویژه روزنامه‌های زنجیره‌یی دامن زده می‌شود، قطعاً یک شعار لفظی و هیجانی و در راستای دفاع از برجام نیست
کاربرد این شعار انحرافی بی‌تردید آثار تخریبی تاکتیکی و استراتژیکی از خود بر جای خواهد گذاشت
و در یک کلمه موجب استحاله نظام و انقلاب اسلامی و قبول ذلت‌بار مهندسی ظالمانه غرب خواهد شد.

سیاست روز: واقعیت آن است که دولت در پرونده هسته‌ای، نظام و حاکمیت را در یک عمل انجام شده قرار داد. اگر اکنون حاکمیت هم‌چنان خود را پایبند به اجرای برجام به‌رغم بدعهدی آمریکا می‌داند، برای این است که تبعات اجرا کردن برجام از اجرا نکردن آن کمتر است.
اصلاح‌طلبان مدعی هستند که «هر کسی که اکنون به پرونده هسته‌یی توهین کند به رهبر انقلاب توهین کرده است، زیرا ساده‌اندیشی است که بپذیریم برجام بدون هماهنگی با رهبر انقلاب پذیرفته شد. مذاکرات هسته‌یی از آغاز تا پایان آن زیر نظر رهبری انجام گرفت. »
این فرافکنی برای این است که مقصر اصلی مذاکرات هسته‌یی و برجام، خود را باخته است. چرا که از هم‌اکنون خود را بازنده انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ می‌داند و برای این‌که از این شکست بگریزد، مجبور است خود را به‌گونه‌یی تبرئه کند.

رو کردن فساد مالی و تناقض گویی‌های دولت روحانی و ادامه بحرانهای مالی در روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای ادامه دارد:

کیهان: طیب‌نیا: بانکهای بزرگ با ما کار جدی نمی‌کنند
وزیر اقتصاد هم «تقریبا هیچ» را تأیید کرد
بنا بر مستندات متعدد، به‌رغم سپری شدن بیش از 6ماه از آغاز اجرای تعهدات 1+5 ذیل برجام، طرف مقابل هم‌چنان از انجام تعهدات سرپیچی می‌کند. وزیر اقتصاد در اظهارنظری تأیید کرد بانکهای بزرگ با ایران کار نمی‌کنند... طیب نیا افزود: ما اکنون برای وصول پول نفت مشکلی نداریم. پیش از این هزینه زیادی بابت دریافت پول نفت پرداخت می‌کردیم اما اکنون بدون هزینه اضافی از منابع حاصل از فروش نفت بهره می‌بریم.

در پاسخ به این اظهارنظر نیز باید گفت: در تیرماه سال جاری، «کیم سئونگ-هو» سفیر کره جنوبی در ایران در نخستین کنفرانس بورس فاینکس ۲۰۱۶ گفت: «‌باید کسانی که برجام را پذیرفتند هم‌اکنون بانکهای خود را مجاب کنند که پول‌های ایران را به این کشور انتقال دهند و مانع شدن از این موضوع اکنون غیرقانونی است. این تأسف‌آور است که سفارت کره جنوبی با وجود سپری شدن ۶ ماه از اجرایی شدن توافق برجام هنوز پول سفارت خود را از طریق قاچاق به ایران می‌آورد.

سیاست روز: حدود دو هفته قبل از این اظهارنظر رئیس‌جمهور، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفتگوی ویژه خبری گفته بود: «دیوان محاسبات بررسی کرده از ۶۰ هزار مدیر کشور، تنها ۹۵۰ نفر این دریافتها را داشتند.
تناقض بین آمارهای مسئولان دولتی تا آنجا پیش رفت که سخنگوی دولت تنها چند روز پس از عدد اعلامی رئیس‌جمهور در گفتگوی ویژه خبری آمار «۱۳نفر» را تکرار کرد؛ اما مدتی بعد در جمع خبرنگاران تعداد مدیران دریافت کننده حقوق‌های نامشروع را حدود ۴۰ نفر اعلام کرد.
اما از همه جالب‌تر شاهدی دیگر بود که روز گذشته از غیب و البته به کمک آقای معاون اول رسید.
آقای جهانگیری، ظاهراً برای این‌که یک عدد میانگینی بین آقای نوبخت و رئیس‌جمهور بگیرد، اعلام کرد: «لیست حقوق ۲۵۰۰ مدیر را گرفتم و کمتر از ۵۰ مدیر حقوق غیرطبیعی می‌گرفتند که همین هم نباید می‌شد.
اما ظاهراً آقای معاون اول در معدل‌گیری دچار خطا شده‌اند و عدد میانگین بین ۴۰ و ۳۰ نفر، قطعاً ۵۰ نخواهد شد. جالب‌تر آن که ایشان ظاهراً تنها فرصت کرده‌اند فهرست حقوق ۲۵۰۰ مدیر را بررسی کنند و به نظر دیوان محاسبات و بررسی ۶۰هزار مدیر، اعتقادی نداشتند.
با این همه این بازی با اعداد، دردی از مردم را کم نمی‌کند و ظاهراً دولت با این نوع برخورد به شیوه برخی تیم‌های فوتبال حاشیه خلیج فارس، در حال وقت تلف کردن است تا بازی را به سود خود، ذخیره‌های نظام و امانت‌دار بزرگ کشور به پایان ببرد.
نکته‌ای که قطعاً در آن موفق نخواهد شد...

کیهان: روایت اصغرزاده از نقش کارگزاران در ایجاد فساد و بی‌عدالتی
عضو مرکزیت حزب اشرافی کارگزاران با وقاحت مدعی شد انقلاب در مأموریت عدالت اجتماعی شکست خورده است.
در حالی که بسیاری از صاحب‌نظران حزب اشرافی کارگزاران را ریل‌گذار و عامل اصلی بسیاری از رویکردهای تبعیض‌آمیز و اشرافی معطوف به ایجاد شکاف طبقاتی می‌دانند، سعید لیلاز در گفتگو با مجله مهرنامه (به سردبیری محمد قوچانی) گفت: من سال 87 برای یک نشریه اسپانیایی نوشتم که به نظر من ما در اصلی‌ترین مأموریت خود یعنی عدالت اجتماعی شکست خورده‌ایم و به بیانی همراهانه‌تر، هنوز به مأموریت اصلی جامه عمل نپوشانده‌ایم.
آه و ناله‌های روزنامه‌های باند رفسنجانی از حملات باند رقیب به روحانی برای نمایش انتخابات 96 مقالات متعددی را به خود اختصاص داده است

شرق: تهدید پشت تهدید و خط‌ونشان پشت خط‌ونشان؛ این شرایط و اوضاع و احوال مردی است که بیش از سه سال است ریاست دولت اعتدال را برعهده گرفته و وقتی ریاست را برعهده گرفت، شرایط چنان آشفته بود که کمتر کسی جرأت می‌کرد مسئولیت بپذیرد و حالا که کمتر از یک سال به پایان دولتش مانده است، رقبای اصول‌گرا و هوادارانشان روزهای تلخ اول را فراموش کرده‌اند؛ ابتدا ادعای برجامِ بی‌فرجام و بی‌فایده‌بودن آن را مطرح کردند و سپس ماجرای فیش‌های حقوقی را راه انداختند تا دولت اعتدال زمین‌گیر شود.

ابتکار: اقتصادی که مخالفان دولت آن را وارد تونل ناامیدی کرده‌اند، جان ندارد تا سرمایه خارجی جذب کند و شوقی درون سرمایه‌گذاران داخلی ایجاد نمی‌کند که طرح های توسعه خود را اجرایی کنند. این تونل ناامیدی حفر شده که اقتصاد ایران را به آن هدایت کرده‌اند می‌تواند آن را به سرزمین برهوتی برساند که به‌حال خودش رها شده و کسی کاری به آن ندارد. این چاهی که مخالفان برای دولت حفر کرده و امیدوارند که دولت تا انتخابات 1396 در آن حبس شود اما آن‌قدر عمیق خواهد شد که به مرگ خاموش اقتصاد ایران منجر می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر