جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۷ خرداد ۲۹, سه‌شنبه

مناقشه جدید بر سر مذاکره با آمریکا

لينك به منبع:

  • 1397/03/29
مناقشه جدید بر سر مذاکره با آمریکا
مناقشه جدید بر سر مذاکره با آمریکا
پس از خروج آمریکا از برجام و پس از مذاکرات رهبران آمریکا و کره شمالی، موضوع ضرورت مذاکراه با آمریکا به‌صورت زمزمه و حرف‌ها و نظرات جسته‌وگریخته در میان بود. اما در این روزها این موضوع دیگر از سوی مهر‌ه‌ها و رسانه‌های باند روحانی به‌عنوان تنها راه‌حل نجات رژیم با صراحت مطرح می‌شود.
مطرح شدن این بحث از یک سو نتیجه و انعکاس شکست سیاست آویختن به اروپا و قرار دادن آن در برابر آمریکا است.
آن‌چنان که در سفر ظریف به بروکسل شاهد بودیم از تلاش دولت روحانی برای علم کردن برجا م اروپایی نتیجه چندانی حاصل نشد.
از سوی دیگر این بحث با الگو قرار دادن کره شمالی مطرح می‌شود که با واکنش‌های شدید باند خامنه‌ای مواجه شده است و آن را به‌عنوان ذلت و خیانت محکوم می‌کند.
اخیراً نامه‌یی از طرف حامیان دولت آخوند حسن روحانی تحت عنوان فعالان سیاسی در داخل و خارج کشور منشتر شده است که در آن به حاکمیت آخوندی توصیه شده است فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهد و «فارغ از جنگهای روانی کاخ سفید با یک تصمیم ملی اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با آمریکاست تا قدمی در راه‌حل مشکلات و اختلافات برداشته شود».
غلامحسین کرباسچی از باند موسوم به اصلاح‌طلب نیز توصیه‌اش این است که «اگر آمریکا تضمین دهد بدعهدی نکند و مسئولان بتوانند چنین تضمینی از این کشور اخذ کنند، بدون پیش‌شرط جدید می‌توان برای حل مسائل با آمریکا گفتگو کرد».
کرباسچی مذاکره مستقیم با آمریکا در عمان که با حمایت خامنه‌ای و در آخر دوره احمدی‌نژاد انجام شد را یادآور می‌شود و می‌گوید: «ما تجربه‌ یی شبیه به این را در زمان ابتدای مذاکرات داشته‌ایم. در ابتدای برجام مخالفتهایی صورت گرفت اما در عین‌حال گفته شد که اگر شرایطی ویژه به‌وجود‌ آید می‌توان به مذاکره نشست و به نتیجه رسید. می‌توانیم بسیاری از مشکلات را با مذاکره به جای تهدید برطرف کنیم».
و...
اما این توصیه‌های جام‌زهری با واکنش باند خامنه‌ای مواجه است و این باند با توجه به تجربه جام‌زهر برجام از یک طرف «بدعهدی‌ آمریکا» را به باند مقابل یادآور می‌شود، و از طرف دیگر این امر را به مثابه ذلت و کوتاه‌آمدن در بسیاری از زمینه‌ها و کوتاه‌آمدن از شعارهای تو خالی ضداستکباری می‌داند و آن را به‌غایت خطرناک می‌داند.
در این رابطه است که خبرگزاری نیروی تروریستی قدس ۲۷خرداد ۹۷ با عنوان «نامه عجیب برخی اصلاح‌طلبان با "تِم تسلیم" در برابر ترامپ؛ خیانت از داخل؟» نویسندگان نامه را شلاق‌کش می‌کند و می‌نویسد: «اگر قرار باشد پروژه فشار به ایران توسط گروهی در داخل دنبال شود، چه‌ کسانی شایسته‌تر از اینها هستند؟ و اگر قرار باشد این پروژه علیه ملت ایران انجام شود، این افراد چه‌ اقدام بهتری از طرح مذاکره مستقیم با ترامپ را می‌توانند انجام بدهند؟... به‌نظر می‌رسد نامه مشترک برخی اصلاح‌طلبان با اپوزیسیون خارج از کشور برای مذاکره با ترامپ، موجب آشکار شدن مرحله جدیدی از خیانت در پشت جبهه برای فشار بیشتر به مردم توسط کسانی که خود را اصلاح‌طلب می‌دانند، شده است».
سایت مشرق وابسته به باند خامنه‌ای ۲۷خرداد هم می‌‌نویسد: «این نامه در حالی منتشر شده که کارشناسان ارشد حوزه بین‌الملل بارها بر این مهم تأکید کرده‌اند که برنامه هیچ کشوری علیه کشور دیگر بدون همراهی عوامل وابسته یا مرعوب عملیاتی نخواهد شد و حمایت دولت آمریکا از برخی گروه‌های سیاسی داخلی ایران، برای بزنگاههایی است که آمریکا قصد عملیاتی کردن برنامه‌های خود علیه ملت ایران را دارد که مقابله با توان دفاعی با ابزار فشار اقتصادی و تحریم نمونه بارز آن در مقطع کنونی است».
و...
در ورای این بحث و جدلها و تضادهای درونی بر سر مذاکره کردن یا مذاکره نکردن با آمریکا، واقعیت این است که بن‌بست اصلی رژیم در داخل و در رابطه با مردم ایران است. مردمی که فارغ از هر تحول و عامل خارجی خواستار سرنگونی رژیم آخوندی هستند و در قیام دیماه این حکم را صادر کردند.
بنابراین پیش رفتن هر یک از خطوط باندها در زمینه مسایل خارجی نمی‌تواند نظام ولایت فقیه را از بحران اصلی که در داخل کشور با آن روبه‌رو است؛ یعنی از بحران سرنگونی نجات دهد.
هم‌چنان که زمانی دولت روحانی و علی خامنه‌ای این‌چنین می‌پنداشتند که با زهرخوران اتمی و قبول برجام، می‌توانند رژیم را از مخمصه نجات دهند، اما دیدیم که برجامی که قرار بود گره‌گشا باشد به‌مثابه گرهی دیگر به گره‌های نظام اضافه شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر