جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۷ خرداد ۲۹, سه‌شنبه

برجام، تحریمها و بن‌بست

لينك به منبع:

  • 1397/03/29
بن‌بست تحریمها
بن‌بست تحریمها
باند دلواپسان این روزها روی این نکته تأکید می‌کنند که هیچ‌کس نمی‌تواند نظام را وادار به امضای یک قرارداد خفت‌بار دیگر بکند و این بار دیگر این باند زیر بار چنین قراردادی نخواهد رفت. ابزاری که آنها می‌پندارند برای رسیدن به این هدف در دست دارند؛ تلاش برای به دست آوردن تضیمن چین و روسیه برای کمک به رژیم در برابر فشارهای آمریکا و تحریم‌های در راه است.
متقابلاًًً عناصر باند روحانی می‌گویند ما هم مثل کره‌ شمالی با مذاکره مسأله را حل کنیم و نباید ترامپ را تحریک کنیم.
این باند روی این واقعیت تکیه می‌کند که از چین و روسیه هیچ آبی گرم نمی‌شود و نمی‌بایست به‌قول و قرار آنها تکیه کرد. هم‌چنانکه پس از این‌که مقامات بلندپایه روسیه گفتند که همه نیروهای خارجی از جمله نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان باید از سوریه خارج شوند، رسانه‌ها و مهره‌های این باند از این موضوع استفاده کردند تا یکبار بیهوده بودن نگاه به شرق را به خامنه‌ای و باندش گوشزد کنند.
در این رابطه علی خرم از مهره‌‌های باند روحانی می‌گوید: «ما نگاه به شرق را بار‌ها امتحان کرده‌ایم. روسیه هر جایی که خواسته است مشکلاتش را با غرب حل کند از ایران استفاده کرده است. این کشور هیچ وقت قابل اعتماد نبوده است، مثال‌های فراوانی وجود دارد... چینی‌ها در حد روسیه عمل نکرده‌اند، اما آنها هم فقط دنبال منافع خودشان هستند. در آخرین مورد آن در جنگ تجاری اخیر میان چین و آمریکا، چین با آمریکا توافقاتی داشته که بخشی از آن مربوط به ایران بوده است».(سایت فرارو ۲۶خرداد۹۷)
سایت بهار ۲۶خرداد ۹۶تأکید می‌کند که نظام باید در برخورد با آمریکا راه کره شمالی را برود زیرا« الگوی تغییر راهبرد کره شمالی می‌تواند درس‌هایی هم برای ایران داشته باشد»
این رسانه وابسته به باند روحانی راهبرد فعلی سردمداران حکومت در رابطه با آمریکا را غلط می‌داند و در این زمینه هم می‌نویسد: «مسئولان کشورمان با روی کار آمدن‌ ترامپ بی‌توجه به تغییرات رخ داده در دیپلوماسی آمریکا به همان شیوه گذشته حرکت می‌کنند. به این معنا که با سرسختی بیشتری با آمریکا مواجه می‌شوند و در تلاشند تا با مذاکره با سایر کشورها مسائل را حل کنند. این مسأله نشانگر آن است که مقامات ایرانی به تغییرات رخ داده در آمریکا کاملاًً بی‌توجه هستند و به جای تغییر راهبرد به همان استراتژی گذشته ادامه می‌دهند که مشخصاً نتیجه مطلوبی را در مواجهه با‌ ترامپ برای ایران به ارمغان نخواهد آورد».
واقعیت هم این است تا آنجایی که به آخوند حسن روحانی، دولت و باند او مربوط می‌شود، اگر اختیار مذاکره با آمریکا را داشته باشند حاضرند در سنگاپور! و یا هر کشوری دیگر با آمریکا مذاکره کنند و کوتاه بیایند.
اما در نقطه مقابل، «دلواپسان» نظام در صددند تا هم‌چنان به مخالفت خود با این روند ادامه بدهند. فواد ایزدی یکی از عناصر این باند با لاف و گزاف می‌گوید: «آمریکا نمی‌تواند ایران را مجبور به امضای قرارداد جدیدی کند. آمریکا علاقه بسیاری به سرنگونی جمهوری اسلامی ایران دارد و فکر می‌کند که به واسطه خروجش از برجام رژیم جمهوری اسلامی نابود می‌شود و یا آن قدر ضعیف خواهد شد که زیر بار پذیرش هر شرط و شروطی خواهد رفت».(سایت باشگاه خبرنگاران جوان ۲۶خرداد ۹۷)
رسانه‌های باند خامنه‌ای در مقابل باند روحانی برخورد دولت ترامپ با برجام را به باند مقابل یادآور می‌شوند از جمله این‌که روزنامه وطن امروز۲۴خرداد ۹۷می‌نویسد: «واقعیت این است که ترامپ به‌دلیل خاستگاه تجاری و اقتصادی‌ای که دارد به‌راحتی اقدام به اعطای امتیازهای فراوان نمی‌کند و حتی بیشتر به‌دنبال امتیاز گرفتن است تا امتیاز دادن. درباره برجام هم‌چنین چیزی صادق است، یعنی دولت دموکرات اوباما توافقی را به امضا رساند که از نظر ترامپ نتوانسته به‌خوبی منافع ایالات متحده را تأمین کند».
این موضعگیری دو باند که در دو سر طیف گسترده شده است بیانگر سر‌درگمی و بن‌بست رژیم ا ست. باند روحانی به این واقعیت اشراف دارد چنان‌چه به خواست آمریکا و کشورهای غربی در زمینه‌های برجام، سیاست منطقه‌یی و برنامه موشکی پاسخ مثبت ندهد و وارد مذاکره با آنها نشود، حکومت آخوندی بهای سنگینی را باید بپردازد که اولین بها برای آن تحمل تحریم‌های سنگین‌تر و بیشتر است.
وحشت دلواپسان هم این است درصورتی که نظام تن به مذاکره و عقب‌نشینی بیشتر بدهد نه تنها کلاهش پس معرکه است بلکه آن را باد خواهد برد. زیرا که عقب‌نشینی در یک زمینه تنازل بی‌پایان را به‌دنبال خواهد داشت که این امر بسیار مورد نگرانی علی خامنه‌ای است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر