جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۶ اسفند ۱۳, یکشنبه

سخن روز: مذاکرات آشکار و نهان برجام و تشدید بحران

لينك به منبع:


  • 1396/12/14
در رابطه با سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران، شاهد واکنشهای گوناگونی در رسانه‌های حکومتی هستیم. برخی از رسانه‌های وابسته به باند روحانی می‌گویند «مذاکرات با اروپا می‌تواند تجربه‌یی عملی برای خروج از انزوا باشد» و به باند مقابل هم حمله‌ور می‌شوند که: «تریبونهایی که وعده جنگ می‌دهند راههای ورود به توسعه اقتصادی را می‌بندند!». در طرف مقابل کیهان خامنه‌ای با تیتر «وزیر خارجه فرانسه در راه تهران با کلاه برجام ۲» مدعی تلاش فرانسه برای ادامه مذاکره و جامهای زهر بعدی است.
البته قاسمی، سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم می‌گوید هدف از این سفر فقط رایزنی است و مذاکره‌یی در کار نیست اما مواضع رسمی فرانسه چیز دیگری را بیان می‌کند.
لودریان وزیر خارجه فرانسه روز یکشنبه 13اسفند 96 در آستانه سفر به ایران به روزنامه فرانسوی «ژورنال دو دیمانش» گفت: «برنامه موشکهای بالستیک ایران که چند هزار کیلومتر برد دارند، با قطعنامه‌های شورای امنیت سازگار نیستند و فراتر از نیاز ایران برای دفاع از مرزهایش هستند»؛ وی افزود: «در صورتی که این مشکل مستقیماًًًً حل نشود، رژیم ایران با خطر تحریم‌های جدید مواجه خواهد شد!».
در همین رابطه خبرگزاری حکومتی تسنیم هم نوشت: «پاریس اولین کشور اروپایی بود که بحث توافق مکمل برجام برای محدود کردن برنامه موشکی ایران را به‌میان آورد!»
رسانه‌های باند خامنه‌ای هم پیشاپیش از اهداف این سفر و مواضع ذلیلانهٴ دولت نوشتند. برای نمونه سایت حکومتی رویداد ۲۴نوشت: ۳موضوع برجام، موشک و نقش ایران در منطقه، از مهمترین چالشهای پیش‌روی ایران، اروپا و آمریکا و کشورهای منطقه است» و با یادآوری این‌که در حال حاضر فرانسه نقش رهبری اروپا در مذاکرات با رژیم را برعهده دارد می‌نویسد: «لودریان در سفر به تهران در مورد ۴شرط ترامپ برای تغییر برجام و موضوعات منطقه‌یی با مقامات» رژیم صحبت می‌کند.
همچنین روز یکشنبه 13اسفند 96 خبرگزاری حکومتی فارس نوشت: «آمریکا به فرانسه وکالت داده است که ۴شرط ترامپ را روی میز رژیم بگذارد و کشورهای اروپایی هم با تأیید همان ۴شرط همراهی خودشان را با آمریکا نشان دادند».
نکتهٴ دیگری که رسانه‌های رژیم به درستی روی آن دست گذاشتند موضوع زمانبندی این سفر است و می‌گویند این سفر درست پیش از سفر نخست‌وزیر اسراییل به آمریکا طراحی شده است؛ سفری که موضوع اصلی آن ایران است. ۲هفته بعد هم ولیعهد عربستان به آمریکا می‌رود که این سفر هم در رابطه با دخالتهای منطقه‌یی رژیم انجام می‌شود و سرانجام ماه آینده هم، زمان دیدار ماکرون ـ از موضع رهبری اروپا در بحث برجام ـ با ترامپ است. به همین علت است که رسانه‌های دلواپسان یکصدا می‌گویند سفر لودریان برای اعمال فشارهای سنگین و تحمیل شرایط جدید ‌ترامپ است. علت این همه سر و صدا و کشمکش و جنگ و دعوا هم در این است که این‌بار همهٴ دیدارها به ملاقات ماکرون و ترامپ در واشینگتن بالغ خواهد شد. ملاقاتی که ۲هفته بعد از آن تصمیم‌ ترامپ در رابطه با برجام اعلام خواهد شد.
در عین‌حال هم‌چنان شاهد تکذیب مذاکره و گفتگو از جانب برخی مهره‌های رژیم هستیم. اگر ‌چه این ادعاها به‌منظور جلوگیری از ریزش بیشتر دلواپسان و مزدوران نظام انجام می‌شود، اما دلواپسان نظام، حرفهای بهرام قاسمی سخنگوی وزارت‌خارجه را که بارها مذاکره را تکذیب و یا به رایزنی و گفتگو تعبیر کرده است، به سخره می‌گیرند. روز یکشنبه ۱۳اسفند 96 خبرگزاری سپاه پاسدارن موسوم به فارس نوشت: «چرا این روزها عده‌یی از کسانی که در حال رفت و آمد به این محفل و آن محفل اروپایی هستند نام «مذاکرات» را گفتگو گذاشته‌اند؟... این نشان می‌دهد چیزی مد نظر آقایان است و در عین‌حال از چیز دیگری سخن می‌گویند که با واقعیت میدانی نمی‌خواند. پس می‌توان با صراحت گفت آقایان واقعاً در اروپا در حال مذاکره پیرامون مسائل منطقه‌یی ایران و قدرت نظامی کشور هستند که تا کنون ۲خط قرمز نظام به‌حساب می‌آمدند».
آنها خوب می‌دانند وزیر خارجه فرانسه به تهران می‌رود تا ۴شرطی که بعد به ۶شرط افزایش یافت را روی میز رژیم بگذارد. چندی پیش مهدی محمدی عضو تیم مذاکره‌کننده سعید جلیلی گفت که اصلاً اینها مذاکرات را انجام دادند و در اردیبهشت هم اعلام می‌کنند که زهر موشکی و منطقه‌یی را پذیرفتیم. همین فرد که ظاهراً نگران امکانات و سرمایه‌های سپاه پاسداران است روز 13اسفند 96 در تلگرامش نوشت: «بگذارید داستان را خلاصه کنیم! چه با اروپا و چه با آمریکا، تحریم سپاه وجه‌المصالحه حفظ برجام است!»
و به همین علت هم پاسدار قاسم سلیمانی گفت: «این زهر جان اسلام و ایران [نظام] را می‌گیرد!»
با این حساب روشن است در صورت تن‌دادن به شرایط جدید برای ادامه ‌برجام، علاوه بر تاثیر شدید در روحیه نیروهای رژیم و ریزش آنها، از بعد خطی هم ذخایر استراتژیک رژیم، یعنی موشکی و دخالت منطقه‌یی رژیم را از میان برمی‌دارد، در حالی‌که خامنه‌ای می‌گفت موشکی «اقتدار نظام» و منطقه‌یی عمق استراتژیک! است.
اما فرجام نپذیرفتن شرایط آمریکا و تن‌دادن به شرایطی که به مرگ برجام منتهی شود چیزی نیست جز بازگشت تمامی تحریمها، شرایط مرگبار و خفگی اقتصادی رژیم.
در نتیجه رژیم ۲راه بیشتر پیش‌رو ندارد؛ یا سرکشیدن جام‌زهری که به قول خامنه‌ای به‌معنای «تنزل بی‌پایان» و عقب‌نشینی تا مرگ است و یا پایان برجام که بازگشت تمام تحریمها و آغاز شرایط مرگبار است. این همان بن‌بستی است که سراپای نظام را فراگرفته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر