جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ اسفند ۵, پنجشنبه

معنای ”پسا مونیخ “

لينك به منبع:
اجلاس مونیخ 2017

اجلاس مونیخ 2017


اجلاس امنیتی مونیخ که روز جمعه 29بهمن تا پایان روز یکشنبه اول اسفند 95 جریان داشت به صحنه محکومیت جهانی و منطقه‌یی رژیم تبدیل شد. و نام رژیم ایران را به‌عنوان بزرگترین دولت حامی تروریسم و بخشی از مشکل صلح و امنیت منطقه به ثبت داد.

سایت حکومتی دیپلوماسی ایرانی سوم اسفند 95 سراسیمه نوشت: «تشابه اتهامات مطرح شده و مواضع خصمانه این کشورها علیه ایران حکایت از ائتلافی نا میمون در بین آنها دارد که باید هر چه سریعتر تدبیری برای مقابله آن سنجیده شود».

مهره‌ها و رسانه‌های رژیم در بستر جنگ قدرت به تفسیر این اجلاس تحت عنوان «دوران پسا مونیخ» (ابتکار4اسفند95) برای نظام پرداختند و آن را یک سرفصل در چشم‌انداز آینده رژیم دانستند. علی خرم از دیپلوماتهای باند رفسنجانی با یادآوری این‌که «عربستان هزینه مالی ”زدن سر مار“ را تضمین کرده و این عین استراتژی ترامپ و قول‌های انتخاباتی اوست» خاطرنشان کرد «بی‌شک ایران باید با چشم‌های باز بپذیرد آرایش منطقه و جهان عوض شده و شکلی جدید از ائتلاف دشمنان قدیمی علیه کشورمان به وجود آمده و ما یک‌تنه با یک ائتلاف جهانی مواجه شده‌ایم. در این شرایط ایران باید از ظهور و بروز نظامی خود کاسته و صحنه تبلیغاتی را به دیپلوماسی پنهان و آشکار واگذار کند تا ائتلاف علیه خود را بشکند». (شرق4اسفند95، سرمقاله صفحه اول توطئه علیه ایران در غیاب اوباما)

سایت حکومتی جماران 3 اسفند نیز خواستار حذف عناصر باند خامنه‌ای از صحنه سیاست خارجی رژیم شد و نوشت: «مدیریت راهبردی سیاستهای ایران در منطقه باید به وزارت‌خارجه برگردد».

روزنامه حکومتی ابتکار نیز روز 4 اسفند مطلبی تحت عنوان « تشدید منازعه تهران-ریاض در نظم پسا مونیخ» خاطرنشان کرد: «این شرایط به‌معنای آن است که دایره مهار ایران در نظم پسا مونیخ تنگ‌تر نیز خواهد شد و روزهای سختی در پیش است. این وضعیت سبب بر هم خوردن معادلاتی در منطقه خواهد شد که ابتکارات آن را ایران عهده‌دار بوده است». این رسانه باند رفسنجانی-روحانی با یادآوری مجدد «صف آرایی جدیدی که در نظم پسا مونیخ علیه» رژیم شکل گرفته است به «مقامات دستگاه جمهوری اسلامی» گوشزد کرد «باید بروز این وضعیت را به‌عنوان واقعیت‌های موجود بپذیرند و تلاش کنند که با امتناع از هر گونه کنشهای تحریکی و بهانه ساز از یک طرف و استفاده بهینه از ظرفیت‌های منطقه‌یی از طرف دیگر، کشور را از وضعیت تنش خارج کنند».

حسین موسویان از دیپلوماتهای باند رفسنجانی پای خامنه‌ای را برای خوردن جام‌زهر بعدی برای حفظ نظام به میان کشید و گفت: «: تشدید فشار علیه ایران تنها موضوعی است که هم کنگره برای او کف خواهد زد و سایر کشورها هم یا سکوت یا به یک اظهار مخالفت بسنده خواهند کرد. اقدامات ضدایرانی ترامپ محدود به تحریم اخیر موشکی و فرمان منع ورود ایرانی‌ها و اتباع شش کشور دیگر نخواهد بود.

افراطی‌های لابی ضدایران در دوره اوباما ضعیف شده بودند، در دوره ترامپ نه تنها جان گرفته بلکه در ساختار حکومت بیش از هر زمانی قدرت به دست گرفته و بیکار نخواهند نشست. مذاکره مستقیم با آمریکا از جمله اختیارات رهبری است. هر وقت ایشان لازم بداند اجازه مذاکره می‌دهند و وقتی هم اجازه دادند، همه به‌ویژه ولایتمداران باید این مذاکره را به نفع کشور تلقی کنند. چون حوادث آتی هم غیرقابل پیش‌بینی است و ممکن است ایشان باز هم در مقطعی با یک مورد مذاکره موافقت کنند». (منبع: خبرگزاری حکومتی ایلنا- 3اسفند)

به این ترتیب تلاش رژیم برای بازکردن جای بیشتر برای نظام آخوندی در مناسبات بین‌المللی و منطقه‌یی با شعار تعامل و ادعای «داشتن حرف جدید»، در اجلاس مونیخ، نتیجه معکوس به‌بار آورد و چشم‌انداز تازه‌یی از تشدید انزوای جهانی و منطقه‌یی رژیم را به نمایش گذاشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر