لينك به منبع:
نگاهی به روزنامههای حکومتی
بحرانها و تخاصمات داخلی و خارجی نظام مضمون عنوانهای روزنامههای حکومتی در روز سهشنبه 26بهمن ماه است:
آرمان: قدرتالله علیخانی: نگرانم پشت روحانی را خالی کنند، روحانی با برخی اعضای دولت رودربایستی دارد، برخی مأموریت دارند دولت مشکلات را حل نکند، روحانی با طبقه پایین جامعه ارتباط برقرار نکرده است.
آفتاب یزد: رئیس مجلس: ترامپ میخواهد ایران را عصبانی کند
آفتاب یزد: حضور برخی مسؤلان دولتی در منزل سفیر سوئد و عقد برخی قراردادها با جنجال دلواپسان همراه شد، مهمانی را پارتی دیدند، علی خرم در گفتگو با آفتاب یزد: چنین مهمانیهایی متعارف است
رسالت: باهنر: اصولگرایان در مقابل روحانی یک کاندیدا دارند
شرق: رئیس قوه قضاییه: مردم با هم قهر نیستند که نیازمند آشتی ملی باشند
شرق: پرویز کاظمی: احمدینژاد گفت از امروز دیگر وزیر ایران نیستید، وزیر کل جهان هستید
کاروکارگر: محجوب: وزارت بهداشت به جای حل مشکلات سلامت هزینههای درمان را افزایش داده است
کیهان: پاسخ اتحادیه اروپا به سادهلوحان، موگرینی: تحریمهای اروپا علیه ایران سختتر آمریکاست
وطن امروز: معاون اجرایی رئیس جمهور: هنوز در رکودیم
وطن امروز: عضو کمیسیون برنامه مجلس: تخلف 16هزار میلیاردی سازمان مدیریت در سال 94
همدلی: سفارشهای خاص مانع تفحص از شهرداری
روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی، در سهمخواهی باندی از قدرت باند رقیب را به «آشتی ملی» فراخواندهاند.
آرمان: سرمقاله: همبستگی ملی راه مقابله با هجمه بیرونی: اولین شخصیتی که طرح آشتی ملی را مطرح کردند، پیامبر (ص) در فتح مکه بود. پیامبر اسلام افرادی که ایشان را در مکه مورد اذیت و آزار قرار دادند را مورد لطف و بخشش قرار داد
در تمام دنیا رقابت سیاسی وجود دارد اما برخوردهای غیراخلاقی سیاسی و تهمت وابستگی به خارج از کشور به یاران نزدیک امام دل آزار است. بهدلیل همین برخوردهای غیرمنطقی، برخی از قطار انقلاب عقب افتادند. اگر برخوردها بر اساس آشتی ملی بود، این روزها نخبگان به خارج از کشور سفر نمیکردند. برخوردی که با آیتا... هاشمی صورت میگرفت، توسط چه افرادی بود؟ همان کسانی که این روزها همبستگی را زیر سؤال میبرند افرادی هستند که آیتا... هاشمی را ضد نظام و انقلاب معرفی میکردند.
افرادی که نظام، قانون اساسی و مقام معظم رهبری را قبول دارند باید در کنار هم زندگی کنند. اگر همه بتوانند در کمال آرامش انتقاد کنند و علیه هم تهمت ناروا نزنند، همبستگی تحقق یافته است. همبستگی ملی یعنی هر سلیقهای توان اظهارنظر داشته باشد.
آرمان: نمایش اتحاد در اردیبهشت ۹۶
برخی از این افراد نگران هستند که با آشتی ملی، فضایی برای آنها وجود نداشته باشد و با گسترش دوستداران انقلاب به حاشیه بروند. این گروه از اصولگرایان تصور میکنند که دایره قدرت آنها تنگ شود و به همین دلیل با طرح مسائلی مانند وحدت ملی جایگاه خود را از دست بدهند.
اما برخی تلاش میکنند که این گستره تنگ شود. حتی گروهی از این افراد درصدد هستند که آن اندازه این دایره بسته شود که حتی اصولگرایان میانهرو هم حذف شوند. سالیان قبل، طیف پایداری تلاش داشت که افرادی مانند محسن رضایی و علی لاریجانی نیز به کنار بروند و سردمدار همه امور شوند. حذف نیروهای انقلابی باعث میشود که تندروها قدرت را در دست بگیرند و افراد کم ظرفیت در مصدر امور باشند.
بزرگان همواره بر دفع حداقلی و جذب حداکثری تأکید داشتند اما برخی افراد برای پیشبرد منافع خود، از اجرای هیچ مولفهای دریغ نمیکنند. بحث همبستگی ملی، جذب حداکثری و دفع حداقلی، به نفع آنها نیست و به همین خاطر تلاش میکنند که برخلاف مسیر رودخانه شنا کنند. طیف تندرو با این استراتژی همواره به نظام و انقلاب آسیب رسانده و دیدگاه آنها ثمرهای جز چنددستگی در کشور نداشته است.
اعتماد: سرمقاله: توفیقات نظام در سایه وحدت
آشتی و وحدت ملی در کشوری که مردمسالاری در آن حاکم است، یک ضرورت قطعی و مسلم برای حفظ مصالح ملی است. تلاش برای تحقق این امر زمان و مکان نمیشناسد و در تمام مراحل پیشرفت و توسعه کشور باید متحد و منسجم گام برداشت. اگر ملت ایران در جریان مبارزه با رژیم گذشته وحدت نداشت، پیروز نمیشد. در آن زمان حتی گروههایی با افکار متعدد، متکثر و در عینحال متضاد وجود داشتند. مارکسیستها، حزب توده، سازمان مجاهدین، فداییان خلق، جبهه ملی، نهضت آزادی، جامعه روحانیت مبارز و دستهها و گروههای متعددی در آن زمان در کشور فعالیت میکردند.
اگر تمامی این گروهها آن زمان وحدت و انسجام پیدا نمیکردند؛ زیر یک پرچم قرار نمیگرفتند و علیه رژیم گذشته متحد نمیشدند، بهطور قطع ملت ما موفق و پیروز نبود.
اگر میخواهیم کشور را با وجود تفاوتهای طبیعی آن اداره و پیشرفت و توسعه را ممکن کنیم، باید وحدت و انسجام ملی را جدی بگیریم. توسعه در حوزههای صنعت، گردشگری، فرهنگ، سیاست داخلی و خارجی کشور نیازمند فضای آرام در داخل کشور است. آشتی و وحدت ملی به این معنا است که همه گروههایی که در کشور زیست میکنند، به انتخابات قانونی و آزاد و نتیجهیی که از صندوقهای رأی بیرون میآید، ملتزم و متعهد باشند
روزنامههای باند رفسنجانی روحانی به باند رقیب در خصوص طرح آشتی باندی تهدیدهای جهانی و منطقهیی علیه نظام آخوندی را گوشزد کردهاند:
مردمسالاری: دست رد اصولگرایان به اصلاحات
اولین بار بعد از حوادث سال 88 مرحوم آیتالله هاشمی این موضوع را مطرح کرد، اما با توجه به فضای سیاسی آن روزها توفیق بسیاری حاصل نشد تا اینکه در چند روز گذشته دوباره بحث آشتی از سوی بزرگان اصلاحات مطرح شد. پس از آن سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خبر داد که قرار است کمیتههای مربوطه در فراکسیون امید فعالیت خود را در مورد بحث «آشتی ملی» افزایش دهند اما این طرح به مذاق برخی از اصولگرایان مانند مدیر مسئول روزنامه کیهان خوش نیآمد و او در یادداشتی در روزنامه تحت مسولیتش نوشت: «سخن از آشتی ملی برای مقابله با تهدیدهای آمریکا، آن هم از سوی جماعتی که برخی از آنان ننگ پادویی برای مثلث آمریکا و اسراییل و انگلیس را در کارنامه خود دارند و آشکارا دست به وطنفروشی زدهاند، نه فقط عجیب و باور نکردنی به نظر میرسد بلکه با توجه به وابستگی برملا شده آنان به دشمنان بیرونی مردم و نظام، نمیتوان این احتمال را نادیده گرفت که مأموریت تازهیی برای فتنهانگیزی و توطئهیی دیگر در آستین داشته باشند.»
همچنین روز گذشته رئیس قوه قضاییه به این طرح واکنش نشان داد. آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به طرح برخی مسائل نظیر «آشتی ملی» در روزهای اخیر، تأکید کرد: «آشتی ملی در جایی موضوعیت دارد که اختلافات اساسی وجود داشته باشد. میان مردم فهیم و بصیر ما چه اختلاف و تفرقهیی هست که نیازمند آشتی ملی باشند؟»
اما مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور از این طرح استقبال کرده است. او در یادداشتی در روزنامه اعتماد مینویسد: در شرایطی که ما در آن قرار گرفتهایم، جریانهای و سلایق سیاسی از هر جبهه و جناحی که هستند، اصولگرا و اصلاحطلب، مستقل و غیره، با درک درست از موقعیت کشور و تهدیدهایی که دشمنان نسبت به ایران داشته و
دارند و وضعیت حساسی که منطقه ما در آن قرار گرفته، باید بیش از پیش همدلی، همفکری، هماهنگی و همراهی را در میان خود افزایش دهند. در این شرایط دشمنان ما باید از ایران در مسائل کلان ملی صدای واحدی را بشنوند
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع به حملات خود حول آشتی ملی ادامه دادهاند:
جوان: کدام آشتی؟!
بهرهگیری از واژه آشتی ملی برای جوامعی معنا مییابد که دچار بحرانهای درونساختاری و شکافهای عمیق سیاسی و قومی باشند ولی استفاده از آن برای بازگشت بخشی محدود از عناصر یک طیف سیاسی به قدرت، محلی از اعراب ندارد،
چرا که فعالان این طیف سیاسی هیچگاه از قدرت به دور نبوده و همین روزها که دم از آشتی ملی میزنند، قوه مجریه و بخش عمدهای از قوه مقننه را در اختیار دارند.
مطالبه اصلی نظام از محدود عوامل این طیف بهرغم هزینه سنگینی که در جریان فتنه بر نظام تحمیل کرده بودند این بود که همانگونه که در جلسات خصوصی بر سلامت انتخابات تأکید داشته و تقلب را نفی میکردند، بهصورت عیان و آشکار نیز برای مردم بیان کنند یا آنجا که در اجتماعات آنها شعار علیه نظام داده میشد (نظیر انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است) آنها با این تحرکات ساختارشکنانه مرزبندی کنند که هنوز هم این امر اتفاق نیفتاده است.
اگر چه اوجگیری بحث «آشتی ملی» این روزها و بعد از درگذشت آقای هاشمی رفسنجانی به این موضوع باز میگردد که بنا به اذعان برخی از فعالان این طیف، آنها حلقه وصل خود با نظام را از دست دادهاند، اما واقعیت این است که هیچگاه مسیر نظام برای آنها بسته نشده و به جز معدودی از آنها که دلیل آن هم ذکر شد هر گاه اراده داشتند، توانستهاند تعامل داشته باشند و نظام هم از ظرفیت آنها استفاده کرده است.
روزنامههای باند رفسنجانی- روحانی نسبت به پیامدهای تغییر دوران در مورد نظام ولایتفقیه ابراز وحشت کرده و بر ضرورت ادامه مسیر برجام تأکید کردهاند:
اعتماد: علی لاریجانی: آمریکاییها بهدنبال عصبانی کردن ایران هستند، باید با تدبیر عمل کرد
اکنون در این ماههایی که در ایالات متحده آمریکا ترامپ کاخ سفید نشین شده و بسیاری برای برجام نگران هستند علی لاریجانی بار دیگر حمایتش از برجام را بیان کرده است و میگوید: دولت فعلی آمریکا فکر میکند که مسأله برجام بسیار بد است اما اینکه آیا آمریکاییها میتوانند نقض برجام کنند عجولانه و ناپخته است، آنها بهدنبال عصبانی کردن ایران هستند و در مسائل پیچیده بینالمللی باید با طمأنینه تصمیم گرفت و با تدبیر عمل کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه «مشکل دولت آمریکا توانمندی ایران است»، گفت: نظام جمهوری اسلامی تجربیات خوبی در این ۳۸ سال داشته است و با دقت مسائل را بررسی و متناسب با شرایط تصمیمگیری میکند و باید متناسب با شرایط خودمان تصمیمگیری کنیم.
وی به مسأله برجام و نقض آن از سوی دولت آمریکا اشاره کرد و گفت: دولت فعلی آمریکا فکر میکند که مسأله برجام بسیار بد است اما اینکه آیا آمریکاییها میتوانند نقض برجام کنند عجولانه و ناپخته است، آنها بهدنبال عصبانی کردن ایران هستند و در مسائل پیچیده بینالمللی باید با طمأنینه تصمیم گرفت و باتدبیر عمل کرد.
در روزنامههای باند علی خامنهای، هشدارهای باند رقیب در خصوص تغییر دوران به چالش کشیده شده و بر ضرورت حذف باند رفسنجانی روحانی از حاکمیت تأکید شده است:
رسالت: سنگر گرفتن پشت «خطر دونالد ترامپ»، ترفند اخیر «گروه عقلا» برای ماندن در جایگاه قدرت، بهرغم ناتوانی باور نکردنیشان در اداره کشور است. ما با آمدنشان در سال 92 مخالف بودیم، چرا که فکر میکردیم که با اصرار ملی بر مقاومت، آخرین لجاجتها در آلماتی 2، از هم خواهد پاشید و توافقی به دست خواهد آمد، ولی به هر حال، میلیمتری آمدند؛ اما باور نمیکردیم که آمدن آنها علاوه بر از دست رفتن دستاوردهای مذاکرات تا آلماتی 2، و دشواری کار مذاکرات جدید، تبعات سهمگینتری داشته باشد. گمان نمیکردیم که آنها تا این اندازه در کشورداری ناتوان باشند و کابینهای بسازند که بیش از دیگران، خودشان همدیگر را و سیاستهای یکدیگر را تخریب کنند.
این «با تجربههای محترم»، آماتور از آب درآمدند. باورم نمیشد که رئیسجمهور با نوحه «خزانه خالی» و «سبد کالای بیتدبیر»، آقای ظریف و تیم سختکوش وی را در اثنای مذاکرات دشوار، اسیر بیتدبیری کند. باورمان نمیشد، وزیر بهداشت، وزیر رفاه را ویران کند، و وزیر اقتصاد از سر رویارویی با وزیر صنایع برآید، و وزیر صنایع هم در مقابل وزیر نفت موضع بگیرد. حداقل ناتوانی رئیسجمهور این است که نظارهگر یک کابینه آشفته باشد، و هست.
اصل حضور این «گروه عقلا» در قدرت، آن هم در این عملکرد، از هر قدرت تهدید کننده بیرونی برای کشور خطرناکتر است. آنها آشکارا از اداره کشور ناتوان هستند و معلوم نیست که اگر چهار سال دیگر بمانند، کشور برای تسلیم شدن، دیگر به یک تهاجم بیرونی نیاز داشته باشد. ما به دولتی نیاز داریم که علاوه بر توان مذاکره و چانهزنی منسجم بینالمللی، به عقل جمعی در درون کشور احترام بگذارد، تحرک لازم را برای توزیع رفاه در سرتاسر کشور داشته باشد، و واقعاً کلید تدبیر و امید را در قفل مشکلات زندگی ملموس مردم بیندازد.
روزنامههای باند رفسنجانی به باند رقیب در قبال واکنش اجتماعی در اثر شکاف در رأس حاکمیت هشدار دادهاند:
شرق: با خودمان بیندیشیم در چنین فضایی و با تماشای چنین صحنههایی مردم چه فکری میکنند؟ رفتار یک مقام سابق از رفتن به دادگاه و پاسخگویی در برابر قانون، پرهیز میکند و به رفتار غیرمسئولانه خود ادامه میدهد و به هر دلیلی برخورد جدی و قانونی با او انجام نمیگیرد، نشانه چیست؟ اجرای عدالت و مساویدیدن شهروندان در برابر قانون، اصلی است که نادیدهانگاشتن آن به هر دلیل و بهانهای، به اعتماد عمومی لطمه وارد میکند و آسیبرساندن به اعتماد عمومی هزینهزا بوده و نشاط سیاسی و انتخاباتی را تحتتأثیر خود قرار میدهد.
آرمان: قدرتالله علیخانی: نگرانم پشت روحانی را خالی کنند، روحانی با برخی اعضای دولت رودربایستی دارد، برخی مأموریت دارند دولت مشکلات را حل نکند، روحانی با طبقه پایین جامعه ارتباط برقرار نکرده است.
آفتاب یزد: رئیس مجلس: ترامپ میخواهد ایران را عصبانی کند
آفتاب یزد: حضور برخی مسؤلان دولتی در منزل سفیر سوئد و عقد برخی قراردادها با جنجال دلواپسان همراه شد، مهمانی را پارتی دیدند، علی خرم در گفتگو با آفتاب یزد: چنین مهمانیهایی متعارف است
رسالت: باهنر: اصولگرایان در مقابل روحانی یک کاندیدا دارند
شرق: رئیس قوه قضاییه: مردم با هم قهر نیستند که نیازمند آشتی ملی باشند
شرق: پرویز کاظمی: احمدینژاد گفت از امروز دیگر وزیر ایران نیستید، وزیر کل جهان هستید
کاروکارگر: محجوب: وزارت بهداشت به جای حل مشکلات سلامت هزینههای درمان را افزایش داده است
کیهان: پاسخ اتحادیه اروپا به سادهلوحان، موگرینی: تحریمهای اروپا علیه ایران سختتر آمریکاست
وطن امروز: معاون اجرایی رئیس جمهور: هنوز در رکودیم
وطن امروز: عضو کمیسیون برنامه مجلس: تخلف 16هزار میلیاردی سازمان مدیریت در سال 94
همدلی: سفارشهای خاص مانع تفحص از شهرداری
روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی، در سهمخواهی باندی از قدرت باند رقیب را به «آشتی ملی» فراخواندهاند.
آرمان: سرمقاله: همبستگی ملی راه مقابله با هجمه بیرونی: اولین شخصیتی که طرح آشتی ملی را مطرح کردند، پیامبر (ص) در فتح مکه بود. پیامبر اسلام افرادی که ایشان را در مکه مورد اذیت و آزار قرار دادند را مورد لطف و بخشش قرار داد
در تمام دنیا رقابت سیاسی وجود دارد اما برخوردهای غیراخلاقی سیاسی و تهمت وابستگی به خارج از کشور به یاران نزدیک امام دل آزار است. بهدلیل همین برخوردهای غیرمنطقی، برخی از قطار انقلاب عقب افتادند. اگر برخوردها بر اساس آشتی ملی بود، این روزها نخبگان به خارج از کشور سفر نمیکردند. برخوردی که با آیتا... هاشمی صورت میگرفت، توسط چه افرادی بود؟ همان کسانی که این روزها همبستگی را زیر سؤال میبرند افرادی هستند که آیتا... هاشمی را ضد نظام و انقلاب معرفی میکردند.
افرادی که نظام، قانون اساسی و مقام معظم رهبری را قبول دارند باید در کنار هم زندگی کنند. اگر همه بتوانند در کمال آرامش انتقاد کنند و علیه هم تهمت ناروا نزنند، همبستگی تحقق یافته است. همبستگی ملی یعنی هر سلیقهای توان اظهارنظر داشته باشد.
آرمان: نمایش اتحاد در اردیبهشت ۹۶
برخی از این افراد نگران هستند که با آشتی ملی، فضایی برای آنها وجود نداشته باشد و با گسترش دوستداران انقلاب به حاشیه بروند. این گروه از اصولگرایان تصور میکنند که دایره قدرت آنها تنگ شود و به همین دلیل با طرح مسائلی مانند وحدت ملی جایگاه خود را از دست بدهند.
اما برخی تلاش میکنند که این گستره تنگ شود. حتی گروهی از این افراد درصدد هستند که آن اندازه این دایره بسته شود که حتی اصولگرایان میانهرو هم حذف شوند. سالیان قبل، طیف پایداری تلاش داشت که افرادی مانند محسن رضایی و علی لاریجانی نیز به کنار بروند و سردمدار همه امور شوند. حذف نیروهای انقلابی باعث میشود که تندروها قدرت را در دست بگیرند و افراد کم ظرفیت در مصدر امور باشند.
بزرگان همواره بر دفع حداقلی و جذب حداکثری تأکید داشتند اما برخی افراد برای پیشبرد منافع خود، از اجرای هیچ مولفهای دریغ نمیکنند. بحث همبستگی ملی، جذب حداکثری و دفع حداقلی، به نفع آنها نیست و به همین خاطر تلاش میکنند که برخلاف مسیر رودخانه شنا کنند. طیف تندرو با این استراتژی همواره به نظام و انقلاب آسیب رسانده و دیدگاه آنها ثمرهای جز چنددستگی در کشور نداشته است.
اعتماد: سرمقاله: توفیقات نظام در سایه وحدت
آشتی و وحدت ملی در کشوری که مردمسالاری در آن حاکم است، یک ضرورت قطعی و مسلم برای حفظ مصالح ملی است. تلاش برای تحقق این امر زمان و مکان نمیشناسد و در تمام مراحل پیشرفت و توسعه کشور باید متحد و منسجم گام برداشت. اگر ملت ایران در جریان مبارزه با رژیم گذشته وحدت نداشت، پیروز نمیشد. در آن زمان حتی گروههایی با افکار متعدد، متکثر و در عینحال متضاد وجود داشتند. مارکسیستها، حزب توده، سازمان مجاهدین، فداییان خلق، جبهه ملی، نهضت آزادی، جامعه روحانیت مبارز و دستهها و گروههای متعددی در آن زمان در کشور فعالیت میکردند.
اگر تمامی این گروهها آن زمان وحدت و انسجام پیدا نمیکردند؛ زیر یک پرچم قرار نمیگرفتند و علیه رژیم گذشته متحد نمیشدند، بهطور قطع ملت ما موفق و پیروز نبود.
اگر میخواهیم کشور را با وجود تفاوتهای طبیعی آن اداره و پیشرفت و توسعه را ممکن کنیم، باید وحدت و انسجام ملی را جدی بگیریم. توسعه در حوزههای صنعت، گردشگری، فرهنگ، سیاست داخلی و خارجی کشور نیازمند فضای آرام در داخل کشور است. آشتی و وحدت ملی به این معنا است که همه گروههایی که در کشور زیست میکنند، به انتخابات قانونی و آزاد و نتیجهیی که از صندوقهای رأی بیرون میآید، ملتزم و متعهد باشند
روزنامههای باند رفسنجانی روحانی به باند رقیب در خصوص طرح آشتی باندی تهدیدهای جهانی و منطقهیی علیه نظام آخوندی را گوشزد کردهاند:
مردمسالاری: دست رد اصولگرایان به اصلاحات
اولین بار بعد از حوادث سال 88 مرحوم آیتالله هاشمی این موضوع را مطرح کرد، اما با توجه به فضای سیاسی آن روزها توفیق بسیاری حاصل نشد تا اینکه در چند روز گذشته دوباره بحث آشتی از سوی بزرگان اصلاحات مطرح شد. پس از آن سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خبر داد که قرار است کمیتههای مربوطه در فراکسیون امید فعالیت خود را در مورد بحث «آشتی ملی» افزایش دهند اما این طرح به مذاق برخی از اصولگرایان مانند مدیر مسئول روزنامه کیهان خوش نیآمد و او در یادداشتی در روزنامه تحت مسولیتش نوشت: «سخن از آشتی ملی برای مقابله با تهدیدهای آمریکا، آن هم از سوی جماعتی که برخی از آنان ننگ پادویی برای مثلث آمریکا و اسراییل و انگلیس را در کارنامه خود دارند و آشکارا دست به وطنفروشی زدهاند، نه فقط عجیب و باور نکردنی به نظر میرسد بلکه با توجه به وابستگی برملا شده آنان به دشمنان بیرونی مردم و نظام، نمیتوان این احتمال را نادیده گرفت که مأموریت تازهیی برای فتنهانگیزی و توطئهیی دیگر در آستین داشته باشند.»
همچنین روز گذشته رئیس قوه قضاییه به این طرح واکنش نشان داد. آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به طرح برخی مسائل نظیر «آشتی ملی» در روزهای اخیر، تأکید کرد: «آشتی ملی در جایی موضوعیت دارد که اختلافات اساسی وجود داشته باشد. میان مردم فهیم و بصیر ما چه اختلاف و تفرقهیی هست که نیازمند آشتی ملی باشند؟»
اما مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور از این طرح استقبال کرده است. او در یادداشتی در روزنامه اعتماد مینویسد: در شرایطی که ما در آن قرار گرفتهایم، جریانهای و سلایق سیاسی از هر جبهه و جناحی که هستند، اصولگرا و اصلاحطلب، مستقل و غیره، با درک درست از موقعیت کشور و تهدیدهایی که دشمنان نسبت به ایران داشته و
دارند و وضعیت حساسی که منطقه ما در آن قرار گرفته، باید بیش از پیش همدلی، همفکری، هماهنگی و همراهی را در میان خود افزایش دهند. در این شرایط دشمنان ما باید از ایران در مسائل کلان ملی صدای واحدی را بشنوند
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع به حملات خود حول آشتی ملی ادامه دادهاند:
جوان: کدام آشتی؟!
بهرهگیری از واژه آشتی ملی برای جوامعی معنا مییابد که دچار بحرانهای درونساختاری و شکافهای عمیق سیاسی و قومی باشند ولی استفاده از آن برای بازگشت بخشی محدود از عناصر یک طیف سیاسی به قدرت، محلی از اعراب ندارد،
چرا که فعالان این طیف سیاسی هیچگاه از قدرت به دور نبوده و همین روزها که دم از آشتی ملی میزنند، قوه مجریه و بخش عمدهای از قوه مقننه را در اختیار دارند.
مطالبه اصلی نظام از محدود عوامل این طیف بهرغم هزینه سنگینی که در جریان فتنه بر نظام تحمیل کرده بودند این بود که همانگونه که در جلسات خصوصی بر سلامت انتخابات تأکید داشته و تقلب را نفی میکردند، بهصورت عیان و آشکار نیز برای مردم بیان کنند یا آنجا که در اجتماعات آنها شعار علیه نظام داده میشد (نظیر انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است) آنها با این تحرکات ساختارشکنانه مرزبندی کنند که هنوز هم این امر اتفاق نیفتاده است.
اگر چه اوجگیری بحث «آشتی ملی» این روزها و بعد از درگذشت آقای هاشمی رفسنجانی به این موضوع باز میگردد که بنا به اذعان برخی از فعالان این طیف، آنها حلقه وصل خود با نظام را از دست دادهاند، اما واقعیت این است که هیچگاه مسیر نظام برای آنها بسته نشده و به جز معدودی از آنها که دلیل آن هم ذکر شد هر گاه اراده داشتند، توانستهاند تعامل داشته باشند و نظام هم از ظرفیت آنها استفاده کرده است.
روزنامههای باند رفسنجانی- روحانی نسبت به پیامدهای تغییر دوران در مورد نظام ولایتفقیه ابراز وحشت کرده و بر ضرورت ادامه مسیر برجام تأکید کردهاند:
اعتماد: علی لاریجانی: آمریکاییها بهدنبال عصبانی کردن ایران هستند، باید با تدبیر عمل کرد
اکنون در این ماههایی که در ایالات متحده آمریکا ترامپ کاخ سفید نشین شده و بسیاری برای برجام نگران هستند علی لاریجانی بار دیگر حمایتش از برجام را بیان کرده است و میگوید: دولت فعلی آمریکا فکر میکند که مسأله برجام بسیار بد است اما اینکه آیا آمریکاییها میتوانند نقض برجام کنند عجولانه و ناپخته است، آنها بهدنبال عصبانی کردن ایران هستند و در مسائل پیچیده بینالمللی باید با طمأنینه تصمیم گرفت و با تدبیر عمل کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه «مشکل دولت آمریکا توانمندی ایران است»، گفت: نظام جمهوری اسلامی تجربیات خوبی در این ۳۸ سال داشته است و با دقت مسائل را بررسی و متناسب با شرایط تصمیمگیری میکند و باید متناسب با شرایط خودمان تصمیمگیری کنیم.
وی به مسأله برجام و نقض آن از سوی دولت آمریکا اشاره کرد و گفت: دولت فعلی آمریکا فکر میکند که مسأله برجام بسیار بد است اما اینکه آیا آمریکاییها میتوانند نقض برجام کنند عجولانه و ناپخته است، آنها بهدنبال عصبانی کردن ایران هستند و در مسائل پیچیده بینالمللی باید با طمأنینه تصمیم گرفت و باتدبیر عمل کرد.
در روزنامههای باند علی خامنهای، هشدارهای باند رقیب در خصوص تغییر دوران به چالش کشیده شده و بر ضرورت حذف باند رفسنجانی روحانی از حاکمیت تأکید شده است:
رسالت: سنگر گرفتن پشت «خطر دونالد ترامپ»، ترفند اخیر «گروه عقلا» برای ماندن در جایگاه قدرت، بهرغم ناتوانی باور نکردنیشان در اداره کشور است. ما با آمدنشان در سال 92 مخالف بودیم، چرا که فکر میکردیم که با اصرار ملی بر مقاومت، آخرین لجاجتها در آلماتی 2، از هم خواهد پاشید و توافقی به دست خواهد آمد، ولی به هر حال، میلیمتری آمدند؛ اما باور نمیکردیم که آمدن آنها علاوه بر از دست رفتن دستاوردهای مذاکرات تا آلماتی 2، و دشواری کار مذاکرات جدید، تبعات سهمگینتری داشته باشد. گمان نمیکردیم که آنها تا این اندازه در کشورداری ناتوان باشند و کابینهای بسازند که بیش از دیگران، خودشان همدیگر را و سیاستهای یکدیگر را تخریب کنند.
این «با تجربههای محترم»، آماتور از آب درآمدند. باورم نمیشد که رئیسجمهور با نوحه «خزانه خالی» و «سبد کالای بیتدبیر»، آقای ظریف و تیم سختکوش وی را در اثنای مذاکرات دشوار، اسیر بیتدبیری کند. باورمان نمیشد، وزیر بهداشت، وزیر رفاه را ویران کند، و وزیر اقتصاد از سر رویارویی با وزیر صنایع برآید، و وزیر صنایع هم در مقابل وزیر نفت موضع بگیرد. حداقل ناتوانی رئیسجمهور این است که نظارهگر یک کابینه آشفته باشد، و هست.
اصل حضور این «گروه عقلا» در قدرت، آن هم در این عملکرد، از هر قدرت تهدید کننده بیرونی برای کشور خطرناکتر است. آنها آشکارا از اداره کشور ناتوان هستند و معلوم نیست که اگر چهار سال دیگر بمانند، کشور برای تسلیم شدن، دیگر به یک تهاجم بیرونی نیاز داشته باشد. ما به دولتی نیاز داریم که علاوه بر توان مذاکره و چانهزنی منسجم بینالمللی، به عقل جمعی در درون کشور احترام بگذارد، تحرک لازم را برای توزیع رفاه در سرتاسر کشور داشته باشد، و واقعاً کلید تدبیر و امید را در قفل مشکلات زندگی ملموس مردم بیندازد.
روزنامههای باند رفسنجانی به باند رقیب در قبال واکنش اجتماعی در اثر شکاف در رأس حاکمیت هشدار دادهاند:
شرق: با خودمان بیندیشیم در چنین فضایی و با تماشای چنین صحنههایی مردم چه فکری میکنند؟ رفتار یک مقام سابق از رفتن به دادگاه و پاسخگویی در برابر قانون، پرهیز میکند و به رفتار غیرمسئولانه خود ادامه میدهد و به هر دلیلی برخورد جدی و قانونی با او انجام نمیگیرد، نشانه چیست؟ اجرای عدالت و مساویدیدن شهروندان در برابر قانون، اصلی است که نادیدهانگاشتن آن به هر دلیل و بهانهای، به اعتماد عمومی لطمه وارد میکند و آسیبرساندن به اعتماد عمومی هزینهزا بوده و نشاط سیاسی و انتخاباتی را تحتتأثیر خود قرار میدهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر