جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ آبان ۲۸, جمعه

العربیه: پارلمان انگلستان خواستار تحقیقات مستقل درباره اعدامها در ایران شد

لينك به منبع:
کنفرانس  در مجلس عوام انگلستان درباره حقوق‌بشر در ایران

کنفرانس در مجلس عوام انگلستان درباره حقوق‌بشر در ایران


العربیه روز جمعه 28آبان گزارش داد: «نزدیک به 200 نماینده مجلس عوام و اعیان انگلستان بعد از کنفرانسی که در مجلس عوام درباره حقوق‌بشر در ایران برگزار شد، با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی خواستار انجام تحقیقات مستقل درباره اعدامها ونیز قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال 1988 در زندانهای ایران، شدند.

در این کنفرانس که به‌ریاست کشیش جان پریچارد، اسقف سابق آکسفورد، برگزار شد، نمایندگان مجلس از همه احزاب، لردها و رهبران مذهبی انگلستان نگرانیهای جدی خود درباره تعداد اعدامهای هشداردهنده در ایران از جمله اعدامهای علنی و اعدام مجرمین جوان و زنان را ابراز کردند...

سخنرانان از قطعنامه مصوب کمیته سوم مجمع عمومی ملل‌متحد در 15نوامبر استقبال کردند.. و از اظهارات سفیر مارتین شرمن از هیأت نمایندگی انگلستان در سازمان ملل تقدیر کردند...

شرمن در اظهاراتش گفته بود: 'بسیار مهم است که ما تمرکزمان را روی حقوق‌بشر قرار دهیم و کماکان رژیم ایران را برای رکورد حقوق‌بشرش مورد حسابرسی قرار دهیم'.

آنها همچنین به فراخوان نزدیک به 200 نماینده و لرد برای تحقیقات مستقل بین‌المللی درباره قتل‌عام زندانیان سیاسی در ایران در سال 1988 پیوستند. این فراخوان در بیانیه‌یی در یک لایحه EDM مورد حمایت اعضای هر دو مجلس پارلمان از همه احزاب صورت گرفته بود.

در تابستان 1988 بر اساس فتوای خمینی حدود 30000 زندانی سیاسی در فاصله چند ماه قتل‌عام شده و به‌طور مخفیانه در گورهای دستجمعی به خاک سپرده شدند. مقامات مسئول قتل‌عام در حال حاضر بعضی از بالاترین مواضع را در رژیم دارند.

در همین حال مریم رجوی ، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران، نیز از طریق یک پیام ویدئویی در این کنفرانس شرکت کرد و درباره محدودیتهای اعمال شده رژیم ایران روی آزادی بیان، تجمعات و مذهب، سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات مردمی، سرکوب زنان و جوانان و تبعیض نهادینه شده علیه اقلیتهای قومی و مذهبی، به‌خصوص مسیحیان و بهاییان، سخنرانی کرد.

مریم رجوی در اظهاراتش خطاب به کنفرانس، گفت: 'رژیم ملاها... در حالی که اعتراضات ضددولتی در سراسر کشور گسترش می‌یابد، (با این جنایتها) بقای خود را حفظ می‌کند'.

مریم رجوی با اشاره به اعدامهای جمعی در زندانهای ایران در سال 1988 که سر جفری رابرتسون، قاضی سابق دادگاه سازمان ملل در مورد سیرا لئون، آن را به‌عنوان یکی از بدترین جنایات علیه بشریت بعد از جنگ جهانی دوم توصیف کرد، افزود: 'در طرف مقابل، مردم و مقاومت در تلاش برای آزادی پیشرفت کرده‌اند. یک دستاورد عمده جنبش دادخواهی برای گرفتن عدالت برای 30هزار زندانی سیاسی قتل‌عام شده در تابستان 1988 در ایران بوده است'.

خانم رجوی افزود: 'ملاها مدتها تلاش کردند.. این جنایت وحشتناک را مخفی کنند. انتشار نوار صوتی آقای منتظری، جانشین برکنار شده خمینی، ابعاد جدیدی از این قتل‌عام را فاش کرد... اگر جامعه بین‌المللی در این مورد ساکت و منفعل باقی نمانده بود که به جنایتکاران اجازه دهد از عدالت بگریزند، موج سرکوب و اعدامها در ایران نمی‌توانست تا امروز ادامه داشته باشد.'

رئیس مشترک کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران، سر دیوید ایمس، دو ابتکار مورد حمایت نزدیک به 200 نماینده و لرد را ارائه کرد. او گفت: 'امضا کنندگان از دولت می‌خواهند این قتل‌عام وحشیانه را به‌عنوان جنایت علیه بشریت به‌رسمیت بشناسد و از کمیسر حقوق‌بشر سازمان ملل، شورای حقوق‌بشر، مجمع عمومی و شورای امنیت می‌خواهند دستور یک تحقیقات را داده و عاملان را به دست عدالت بسپارند'.

دکتر ماتیو آفورد، نماینده مجلس، گفت: 'سیاست کنونی انگلستان برای دنبال کردن فرصتهای تجاری در ایران بعد از قرارداد هسته‌یی خطر قدرتمند کردم سپاه پاسداران را دارد که بازوی اصلی نظامی رهبر ایران و یک نیروی اصلی در صدور ترور به خارج از ایران و سرکوب هر گونه نارضایتی مردمی است. (سپاه) همچنین نزدیک به 70 درصد اقتصاد ایران را کنترل می‌کند'.

لرد کلارک از به ماتیو آفورد و سایر سخنرانان پیوست و 'از دولت خواست بهبود روابط با ایران را مشروط به بهبود قاطع و قابل تأیید حقوق‌بشر به‌خصوص توقف اعدامها، شکنجه و دستگیریهای خودسرانه بکند که بدون آنها هیچ سود درازمدتی متصور نیست'.

به گفته سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی بین‌المللی نظیر سازمان عفو بین‌المللی مقامات ایران در سال گذشته نزدیک به 1000نفر را اعدام کردند..».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر