جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ آبان ۲۴, دوشنبه

فرصت اسثتنایی برای دیدن ”ابر ماه“

لينك به منبع:
”ابر ماه“ را از دست ندهید

”ابر ماه“ را از دست ندهید


روز دوشنبه می‌توان ابرماه را در سراسر جهان در مناطقی که هوا صاف باشد نظاره کرد. ماه در این روز حدود ۳۰ هزار کیلومتر به زمین نزدیک‌تر می‌شود. چنین پدیده‌یی از سال ۱۳۲۷ (۱۹۴۸) تاکنون بی‌سابقه بوده است.

امروز دوشنبه (۲۴ آبان/ ۱۴ نوامبر) دو حادثه طبیعی با هم رخ می‌دهند: ماه کامل و ابرماه. ماه کامل وقتی دیده می‌شود که ماه و خورشید - وقتی بیننده روی زمین باشد - در برابر هم قرار گرفته باشند؛ ابرماه زمانی است که ماه کامل در نزدیک‌ترین فاصله‌ی خود با زمین قرار گیرد. به این وضعیت ماه‌برافروختگی یا حضیض ماه نیز گفته می‌شود.

ناسا، سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا، اعلام کرده که ماه در سال ۲۰۳۴ بار دیگر این‌قدر به زمین نزدیک خواهد شد.

بر مبنای محاسبات سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا، در چنین شرایطی ماه در فاصله ۳۵۶ هزار و ۵۰۹ کیلومتری سطح زمین قرار خواهد گرفت و این فاصله ۲۷ هزار و ۸۹۱ کیلومتر نزدیک‌تر از فاصله متوسط ماه تا زمین است.

به گفته نوآه پترو، یکی از محققان ناسا، ”البته ابرماه چند روز متوالی قابل رویت خواهد بود و دیدن این ماه تنها به روز دوشنبه (۲۴ آبان/ ۱۴ نوامبر) محدود نمی‌شود“.

ابرماه کامل به افزایش جزر و مد بیشتر هم منتهی می‌شود. گفته می‌شود بالا آمدگی آب دریاها چیزی حدود ۱ تا ۲ سانتی‌متر بیشتر می‌شود. البته این مقدار می‌تواند بنا بر موقعیت جغرافیایی کم و زیاد شود.

مردم مناطق ساحلی کره زمین به‌طور سنتی با ایجاد ابرماه نگران جزر و مدهای شدید احتمالی و وقوع سیل هستند. ایجاد موج‌های بلند در سواحل دریا در پی ابرماه شرایط ساحلی را برای موج‌سواران ایده‌آل می‌کند.

بسیاری از طالع‌بینان و خرافه‌پرستان حوادثی چون زلزله یا توفان را به ابرماه نسبت می‌دهند. تحقیقات ناسا به هیچ‌وجه این تئوری را ثابت نمی‌کند.

جیم گلروین، یکی از محققان ناسا در این باره می‌گوید ”حتی در صورت قبول نظر آتشفشان‌شناسان و لرزه‌شناسان تاثیر ابرماه بر انرژی درونی کره زمین ثابت نشده است“.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر