جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ مرداد ۵, سه‌شنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز پنجم مرداد ۱۳۹۵

لينك به منبع”
نگاهی به روزنامه های حکومتی

نگاهی به روزنامه های حکومتی



سرکوبگری و وحشت از فضای مجازی مضمون مشترک تیترهای روزنامه‌های حکومتی در روز سه‌شنبه است:

سایه: رئیس پلیس فتا ناجا: هشدار پلیس در خصوص استفاده نکردن از تلگرام

آفتاب یزد: رئیس پلیس فتا: ایرانیها از تلگرام استفاده نکنند

آرمان: فرمانده انتظامی غرب تهران اعلام کرد: دستگیری 150نفر در پارتی شبانه


حملات باندهای در عرصه‌های مختلف بیشترین عنوانها را به خود اخصاص داده است:

آرمان: رفسنجانی: سطحی نگری در ایران جواب نمی‌دهد

آرمان: نمایندگان نیامده به تعطیلات رفتند

اطلاعات: لاریجانی: دستگاه‌های نظارتی باید با متخلفان برخورد شجاعانه کنند

کیهان: اشرافیت کارگزارانی نباید هم میانه‌ای با حکومت دینی داشته باشد


حمله به هاشمی رفسنجانی و باند حسن روحانی موضوع مطالب متعددی در روزنامه‌های سه‌شنبه است که همگی به جنگ اصلی قدرت برای انتخابات 96راه می‌برد، دو نمونه از ارگان خامنه‌ای:

کیهان: فائزه هاشمی با بضاعتی نحیف از مبانی و معرفت دینی در مقام نقد حکومت دینی اظهار داشته: من با حکومت دینی مخالفم! و در ادامه مخالفت خود را مستظهر به آن کرده که تجربه حکومت دینی در ایران بعد از انقلاب اسلامی موجبات گسترش رفتارهای دین‌ستیزانه و دین‌گریزانه را در جامعه فراهم آورد... تنزه‌طلبی خلق‌الساعه فائزه هاشمی و برائت امروزین ایشان از حکومت دینی را چگونه می‌توان باور کرد در حالی که تا وقتی «آقاجون» بر سر کار بود و ایام به کام بود و مخالف هاشمی دشمن پیغمبر بود و ویلای لواسان به راه بود و جولان «مهدی بابا» مهیا بود و رعیت نیز مشغول ثناگویی و استقبال بود! حکومت دینی خوب بود و اکنون که اسباب سوروسات و ویژه‌خواری و اشرافیگری برای ایشان (!) کم‌فروغ شده مشارالیها به صرافت بد بودن و نالازم و نامفید بودن حکومت دینی افتاده‌اند؟ !

کیهان: واقعیت این است که کوتاه‌زمانی پس از انتخابات، حوادثی پی‌درپی رخ داد که خیلی زودتر از آنچه توقع می‌رفت، تمامی پرده‌ها را کنار زد! تا آنجا که مراکز نظرسنجی داخلی و خارجی، آثار آن حوادث را چونان سونامی بر پیکر اعتبار آن جریان دانسته و قائل به کاهش شدید محبوبیت و مقبولیت آنان شدند. به‌عنوان نمونه، فیش‌های حقوقی نجومی، دست دولتمردانی را رو کرد که مدعی بودند گذشتگان غارتها کرده‌اند و خودشان پاک‌دستند! کار چنان بالا گرفت که اکنون، آنها انتشار فیش‌های بیست‌ ، سی میلیونی خود را‌ ، گواهی بر ساده‌زیستی می‌دانند و نمی‌دانند در جامعه‌ای با این میزان بیکار‌ ، این میزان مستاجر در جامعه‌ای با حد‌اقل حقوق هشتصد و اندی هزار تومان، فیش حقوقی بیست‌ ، سی میلیونی، داغی بر دل فقرا و تیشه‌ای به ریشه مدعیان مردمی بودن است!


روزنامه‌های باند رفسنجانی، در ادامه جنگ فیشهای نجومی، ریشه هرفساد مالی را در باند ولی‌فقیه ارتجاع آدرس می‌دهند:
ایران: رئیس جمهوری یکشنبه پیش در جمع مردم استان کرمانشاه، خطاب به مردم ایران وعده داد که دولت «موضوع حقوق‌های غیرمتعارف را حل و فصل کرده و آن را به مردم گزارش می دهد» .

اما گزارش روحانی به مردم، دارای چه شاخص‌ها و ویژگی‌هایی خواهد بود و اساساً برای دولت و ملت، بهتر است که او روی چه محورهایی تمرکز کند؟

محمد هاشمی با بیان این‌که مشخص شدن زمان آغاز پرداختهایی از این دست و نیز گستردگی آن در نهادها، سازمانها و قوای دیگر باید از دیگر محورهای گزارش رئیس جمهوری به مردم باشد، اضافه کرد: امروز پرسش مردم این است که آیا چنین پرداختهایی، فقط مخصوص دولت روحانی بوده است یا این‌که از قبل هم بوده؟ آیا فقط مخصوص کارکنان دولت و زیرمجموعه‌های آن است یا در نهادها و سازمانهای دیگر هم وجود داشته و دارد؟ وی اضافه کرد: اگر رئیس جمهوری بتواند پرداختها در دولت با پرداختها در قوای دیگر را مقایسه کند، نکات بسیار مهم و راهگشایی مطرح خواهد شد.

اعتماد: قضیه فیش‌ها موجب شد که برخی رسانه‌های اصول‌گرا از نوع تندروهای آنان خیلی ذوق‌زده شده و به قول معروف علیه دولت دور بردارند، ولی در همین فاصله دو اتفاق جالب افتاد و نشان داد که در‌های این رسانه‌ها هم‌چنان بر پاشنه سابق می‌گردد و نباید انتظار داشت که در مبارزه با این موارد جدی باشند.

نخستین مورد مربوط به پرونده یک آقازاده است که رقم بسیار کلانی برنج از دولت خریداری کرده است و فرصتی گرفته تا پول را مسترد دارد و برای این کار ملک چند میلیاردی پدرش را وثیقه این بدهی قرار داده است ولی حالا به قول معروف دبّه درآورده و مدعی است که برنج‌ها را گران خریده است.

مورد دوم، موضوع نوشتن چک از سوی سعید مرتضوی به حساب بابک زنجانی با رقمی معادل دو میلیارد ین ژاپن اضافه‌تر بر مبلغ قرارداد است.

اعتماد: رئیس سابق دیوان محاسبات
یک اشاره آماری مهم هم داشت. آنجا که گفت: رسانه‌ها باید از رئیس و دادستان دیوان محاسبات در خصوص ٢٥ پرونده‌یی که درباره فیش‌های حقوقی در دیوان محاسبات تشکیل شده است توضیح بخواهند.

شرق: تخلفات بانک دی یکی از بخش‌های مفصل گزارش تحقیق‌وتفحص مجلس نهم از بنیاد شهید بود. «شرق» پیش از این در گزارشی، برخی از ناگفته‌های این تحقیق‌وتفحص مانند: پرداخت تسهیلات ٥٠٠میلیاردریالی به شرکت «آ. گ»، که پنج برابر بیش از سقف مجاز اعتباری این شرکت بوده و بدون ضمانت لازم پرداخت شده و برنگشته؛ پرداخت اعتبارات ٢٠٠میلیاردریالی به شرکت آهن و فولاد «ل» باز هم بدون اخذ ضمانت لازم و بدون بازگشت پول، تسهیلات ١٠میلیاردتومانی شرکت «ر.د.گ»، تسهیلات ٢٠میلیاردتومانی شرکت «گ. الف» که در آن ضمائمی از جعل مهر و امضا نیز وجود دارد؛ تسهیلات ٢٠میلیاردتومانی شرکت سرمایه‌گذاری «ت.آ.م» که در آن موضوع «تبانی منجر به ضرر و زیان سهام‌داران و مشتریان بانک» نیز مطرح است؛ تسهیلات ٢٠میلیاردتومانی شرکت بازرگانی «م.م.ک»، تسهیلات ٢٧میلیاردتومانی شرکت «ع.م.گ»، تسهیلات ١٠میلیاردتومانی شرکت «پ. ز» در زمینه مجتمع‌های خدماتی و رفاهی، تسهیلات ٢٠میلیاردی شرکت لیزینگ «ش» و تخلفات در افزایش تسهیلات سایپا از ٣٠ میلیارد به ٦٠ میلیارد تومان، را منتشر کرده بود... دامنه برخی تخلفات و ابهامات فعالیت زیرمجموعه‌های بنیاد شهید، تنها به موارد اقتصادی، ارزی و بانکی محدود نیست و به‌عنوان مثال در یکی از مواردی که در بخش تخلفات سازمان مجتمع‌های فرهنگی و سیاحتی کوثر، به آن اشاره شده است، ردپای شائبه‌های قاچاق حیوانات نیز به‌چشم می‌خورد.


روزنامه‌های باند خامنه‌ای باند رقیب را به پولشویی برای نمایش انتخابات 96 متهم می‌کنند:

کیهان: پول‌های کثیف نجومی انتخابات را آلوده می‌کنند؟ !

انتشار خبر بازداشت یکی از مدیران بانکی دارای فیش‌های نجومی، پرونده این فیش‌ها را وارد مرحله جدیدی کرد.

روزنامه جوان در تحلیلی نوشت: نمی‌توان وجود ارتباطات گسترده میان صاحبان فیش‌های نجومی را با قدرتمداران سیاسی انکار کرد... کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده است و باید در خصوص ورود برخی جریانهای مالی به انتخابات پیش رو نگران بود. پیش‌تر برخی رسانه‌ها خبرهایی از کمک مالی متهم نفتی معروف به برخی ستادهای انتخاباتی در انتخابات منتشر کرده بودند اکنون که رابطه‌های پنهان مدیران متهم بانکی با برخی چهره‌های سیاسی افشا‌ شده است، باید در خصوص تکرار چنین ارتباطاتی نگران بود.

سوز و گداز از بیانیه اتحادیه عرب در موریتانی به‌خصوص در روزنامه باند رفسنجانی با تناقض گویی‌های معمول مطالب و سرمقاله‌های متعددی را به خود اختصاص داده است:
جمهوری اسلامی: ناگفته پیداست که ابتکارعمل در تشکیل جلسه و صدور بیانیه مشترک چهار کشور عربی در اختیار رژیم خائن عربستان سعودی بوده و هست. ریاض تصور نکند با این رفتارها و توصیه‌های ضدایرانی می‌تواند بر خیانتها و عملکرد شرورانه خود سرپوش بگذارد و نظرها را به سمت وسوی دیگری منحرف کند. آل سعود به‌ویژه در پرتو حاکمیت ملک سلمان در جهت منافع و مطامع اشغالگران صهیونیست گام بر می‌دارد و مأموریت دارد از یکطرف نسبت به ایجاد رابطه با اشغالگران صهیونیست «حساسیت زدائی» کند و از طرف دیگر سایر کشورهای عرب را از طریق ریخت‌وپاش دلارهای نفتی، به‌دنبال خود بکشاند تا با رژیم صهیونیستی برای ایجادیک ائتلاف جدید علیه ایران و محور مقاومت اسلامی در منطقه به توافق و تفاهم برسند.

با مروری بر کارنامه سیاه شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب در معرفی حزب‌الله غیرتمند و شجاع لبنان به‌عنوان تروریست، این پرده‌های جدید از همان نمایشنامه رسوا، چندان هم دور از انتظار نیست.

آرمان: سرمقاله: انزوای ایران توهم عربستان
سران کشورهای اسلامی که برخی از کشورهای عربی مانند مصر، امارات، بحرین و عربستان آن را تشکیل می‌دهند، در اجلاس پیشین اتحادیه عرب در پی حمله به سفارت عربستان به محکومیت ایران پرداخته و سپس به تشکیل کمیته‌یی برای انجام اقدامات احتمالی ایران در آینده بسنده کرد! اما ملاحظه شد که پیگیری حمله به سفارت ریاض در تهران و مشهد در سطوح مختلف چندان دیده نشده است. باید نسبت به پیروی امارات و مصر از عربستان هم‌چنان تأسف خورد!

اعتماد:
در این فضا، بی‌تردید نشست سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در نواکشوت همانند ادوار قبلی، نشستی است که صرفاً استفاده تبلیغاتی علیه ایران، حزب‌الله و سوریه و به‌طور کلی محور مقاومت دارد. البته اجلاسیه‌های اتحادیه عرب، سازمان همکاری کشورهای اسلامی و سازمان همکاری کشورهای خلیج فارس دیگر آن اهمیت و اثرگذاری سابق را ندارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر