جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ اردیبهشت ۳۱, جمعه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵



عنوانهای مهم روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 30اردیبهشت، در کنار تیترهای مربوط به دود و دمهای ضداستکباری ولی‌فقیه ارتجاع، به جنگ قدرت باندها در عرصه‌های مختلف اختصاص یافته است:

آرمان: لابی کردنها گیر مجلس است

آفتاب یزد: انصراف آیت‌الله از ریاست خبرگان

آفتاب یزد: هاشمی در خبرگان بازیگردانی می‌کند نه بازیگری

آفتاب یزد: برای ثبت در تاریخ؛ کرباسچی هم به جبهه ضدعارف ملحق شد!

آفتاب یزد: جعفر شجونی: زنان نماینده مجلس موجودات خطرناکی اند

حمایت: اژه‌ای: قوه قضاییه برجام 2و3و4 را برملا می‌کند

خراسان: اوجگیری اظهارنظر جناح های سیاسی درباره ریاست مجلس دهم؛ واگرایی اصلاح طلبان، همگرایی اصول گرایان

رسالت: قطعاً لاریجانی رئیس مجلس دهم است

رسالت: اژه‌ای: مطابق قانون با فائزه هاشمی برخورد می‌شود

سیاست روز: دولت قصد دخالت در امور مجلس را ندارد! واقعا!؟ با عرض معذرت باور کردنی نیست

شرق: زنجانی محصول پاکدستی احمدی‌نژاد

روزنامه‌های باند  هاشمی رفسنجانی  و  حسن روحانی  مطالب اصلی خود را به سهم خواهی قدرت در مجلس ارتجاع و حمله به باند رقیب اختصاص داده‌اند:

آرمان: نماد انتخاباتی جریان سیاسی که بالاترین رأی را در سراسر کشور کسب می‌کند و قرار گرفتن او در رأس مجلس، امری کاملاً بدیهی است.

اکنون نوبت به ایجاد تغییر در این رویه‌هاست. آنانی که در فهرست امید به مجلس راه پیدا کرده‌اند حتماً می‌دانند همراهی‌نکردن آنها برای ایجاد تغییر، نوعی خودزنی سیاسی به‌شمار می‌رود. این دوره چهارساله تمام می‌شود و آنان باید بدانند اعتماد عمومی اگر از دست برود دیگر به‌سوی آنان بازنخواهد گشت. حتی لایه‌های قدرت و جناح رقیب هم روی افرادی که مدام رنگ عوض می‌کنند، حسابی باز نخواهد کرد.

آرمان: هر یک از جناح‌ها برای ریاست مجلس استدلال و دلایل خود را دارند... متأسفانه در تقسیم قدرت همواره شاهد چنین مسائلی هستیم. البته شرایط می‌تواند به سمت و سویی حرکت کند که فرمول و مکانیزمی میان دو جریان و دولت به وجود ‌آید و میان آنها رابطه منطقی برقرار شود تا بتوانند با یکدیگر کنار آیند.

در روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی، خیز رفسنجانی برای کسب هژمونی در کنار ولی‌فقیه، به‌رغم این‌که مدعی شده فعلاً قصد کاندیداتوری ندارم کاملاً مشهود است:

مردم‌سالاری: هاشم‌زاده هریسی: در رابطه با ترکیب هیأت‌رئیسه خبرگان آنچه تا کنون مشخص شده این است که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی علاقه و قصدی نسبت به کاندیداتوری برای انتخابات هیأت رئیسه ندارد، مگر آن که شرایط دیگری پیش آید و از ایشان تقاضا و درخواست شود که در انتخابات شرکت کنند.

اعتماد: رفسنجانی: در آنجا نیاز نیست که انسان رئیس باشد و همین که در خبرگان باشم، خوب است. ولی اگر خدای نکرده زمانی لازم باشد که اقدامی شود، اگر حضور داشته باشم، خیلی با ریاست‌ فرق ندارد. البته باید ببینیم رقابتهایی که در آنجا هست، چگونه خواهد شد.

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای، با بهانه کردن دیدار دختر رفسنجانی حمله به رفسنجانی ادامه دارد:

رسالت: دادستان علیه فائزه هاشمی اعلام جرم کند

رسالت: اقدام فائزه هاشمی مورد نفرت جامعه اسلامی است

رسالت: حرکت فائزه هاشمی حرکتی ضدانقلابی بود

رسالت: مدعی العموم در قضیه دیدار فائزه هاشمی با سرکرده‌های بهاییت وارد شود

کیهان: احتمال ریاست هاشمی در خبرگان با هنجارشکنی فائزه صفر شد

اکبر هاشمی رفسنجانی تا زمانی که در جوار خود و در خانواده خود، کسانی مانند «فائزه» را دارد که تبحرش در زدن «گل به خودی» است تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ دشمنی نخواهد داشت!

روزنامه‌های باند خامنه‌ای به بهانه تداوم تحریمها حملاتشان را به برجام و باند رفسنجانی – روحانی ادامه داده‌اند و خواستار گرفتن پرونده برجام از دولت روحانی شده‌اند:

وطن امروز: هر قدر خوش‌خیال‌ها، مآل‌اندیشان، راحت‌طلبان و نسیانگران مسیر را برای بازگشایی پای آمریکا به ایران آب و جارو می‌کنند و با توجیه‌ها و تفسیرهای روشنفکرنمایانه - چونان دایگان دلسوزتر از مادر - برای ملت نسخه آمریکایی تجویز می‌کنند، غریو و غیرت استکبارستیزی و مبارزه با آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین تجسم استکبار فرو نمی‌نشیند؛ گویا آمریکاستیزی با اوج‌گیری آمریکاگرایی این روزها رابطه‌ای دیالکتیک برقرار کرده است!

جوان: با توجه به موارد متعدد نقض برجام توسط شیطان بزرگ و بی‌حاصل بودن برجام برای کشور و تأثیر آن بر تضییع حقوق مردم و تحقیر نظام و سوءاستفاده کشورهای دیگر از روند نامطلوب اجرای برجام خواسته‌های زیر به‌عنوان مطالبه عمومی مردم به دولتمردان یادآوری می‌گردد:

۱ - ضرورت تغییر اعضای شورای نظارت بر برجام به‌طوری که قدرت نظارت بر برجام و اخذ تصمیمات لازم در شرایط خاص را داشته باشد.

۲ - بازگرداندن مسئولیت اداره شورای مذکور به شورای عالی امنیت ملی

وحشت از انزوای جهانی در روزنامه‌های باند خامنه‌ای، همراه با حملات به سیاست خارجی دولت حسن روحانی، موضوع مشترک برخی روزنامه‌های این باند است:

وطن امروز: اگر ‌چه قطع روابط دیپلوماتیک کشورهایی نظیر جیبوتی و مالدیو با ایران نمی‌تواند ضربه بزرگی به اقتصاد یا جایگاه هژمونیک ایران وارد کند اما به اعتقاد کارشناسان این قبیل اقدامات همانند آلارم‌هایی است که یک ناتوانی یا به عبارت درست‌تر، یک بیماری را در راهبرد دیپلوماتیک ایران در منطقه هشدار می‌دهد. کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقدند عربستان ‌سعودی عامدانه به‌دنبال راضی کردن کشورهای کوچک برای قطع روابط دیپلوماتیک با ایران است تا با این اقدام نوعی تحقیر دیپلوماتیک را محقق کند. از سوی دیگر راضی شدن لی‌لی‌پوت‌های منطقه به همنوایی با آل‌سعود و ضدیت با ایران نیز نگران‌کننده است، چرا که این کشورهای کوچک گویا به این برآورد رسیده‌اند که در همنوایی با آل‌سعود منتفع خواهند شد و در ضدیت با ایران هزینه چندانی نخواهند داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر