جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۷ خرداد ۳۰, چهارشنبه

مذاکره با آمریکا - آیا آمریکا حاضر است؟

لينك به منبع:

  • 1397/03/30
مجلس ارتجاع - آرشیو
مجلس ارتجاع - آرشیو
جدال هر دو باند رژیم بر سر مذاکره با آمریکا با شدت وحدت تمام ادامه دارد و در جریان این دعوا نکات جالب توجهی هم مطرح می‌شود، از جمله این‌که مذاکره خوب است اما حالا وقت آن نرسیده است چون آمریکا می‌فهمد ما از موضع ضعف پای میز مذاکره رفته‌ایم، مذاکره با آن سخت خواهد بود، بنابراین بگذاریم مدتی بگذرد بعداً وارد مذاکره می‌شویم.
اما این افراد مشخص نمی‌کنند بعد چه زمانی است؟ یا مذاکره باید در چه زمانی صورت بگیرد تا به‌زعم آنها مذاکره از موضع ضعف نباشد.!
هم‌چنین معلوم نیست که آنها منتظر چه تحولی هستند که ممکن است رخ بدهد و یا منتظر چه اتفاق مبارکی هستند که به نفع رژیم صورت بگیرد که در آن شرایط مذاکره از موضع ضعف نباشد.!
اما در مقابل این تشنه‌کامان مذاکره، جماعتی هم هستند که به آنها می‌گویند شما که این همه علم مذاکره به سینه می‌زنید اول ببیند که اصلاً آمریکا دنبال مذاکره است و...
علی خرم دیپلومات سابق رژیم از آنهایی است که هیچ شرط و شروطی برای مذاکره با آمریکا قایل نیست، و به حاکمیت فراخوان می‌دهد وارد مذاکره شود و حتی پیشاپیش می‌گوید که باید پل‌های خراب گذشته با آمریکا را نیز ترمیم کرده و گذشته‌ها با آن کشور را به فراموشی سپرد: «اگر به‌درخواست و پیشنهاد مذاکره مستقیم ایران و آمریکا از زاویه دیگری نگاه کنیم می‌توان گفت که پیشنهاد خوب و درخواست منطقی است. ایران و‌ آمریکا بعد از چهل سال باید مشکلات خود را رودررو با هم حل کنند. این مشکلات باید در جایی حل شود و نباید ادامه‌دار باشد...».
اما جلال ساداتیان عضو مجلس ارتجاع ازکسانی است که معتقد است که شرایط فعلی برای مذاکره خوب نیست زیرا: «از نظر مقطع زمانی که ما شاهد اوج تهدیدات و تحریم‌های آمریکا و ترامپ علیه خود هستیم، باید تأمل شود تا در شرایط مناسب‌تری این اتفاق بیفتد و مذاکره صورت گیرد».(باشگاه خبرنگاران جوان ۲۸خرداد ۹۷)
عناصری که عمدتاً وابسته به باند خامنه‌ای هستند یا کاملاًً خود را مخالف مذاکره نشان می‌دهند و یا مانند پیروز مجتهد زاده از کارشناسان این باند به «آقایان» مذاکره جو و مشتاق مذاکره توصیه می‌کند: «آقایان پیش از توصیه کردن مذاکره با آمریکا ثابت کنند که این کشور اصلاً قصد مذاکره با آنها را دارد، چرا که شواهد حاکی از آن است که آقای ترامپ قصد مذاکره ندارد و حتی مذاکرات قبل را هم برهم زده است ما خود مخالف مذاکره نیستیم و معتقدیم باید مسائل پیش آمده را به‌گونه‌یی با آمریکایی‌ها حل کرد».».(باشگاه خبرنگاران جوان ۲۸خرداد ۹۷)
فؤاد ایزدی از این باند هم می‌گوید: « اول قوی شویم بعد با آمریکا مذاکره کنیم».(روزنامه‌ایران ۲۹خرداد ۹۷)
محمد نبی حبیبی از عناصر باند خامنه‌ای بالکل با مذاکره مخالف است و مذاکره جویان را متهم به خیانت می‌کند زیرا «با وطن‌فروشی می‌خواهند منافع آمریکا در ایران را تأمین کنند»، چرا که «دشمن در مذاکرات هیچ حرفی جز نقض عهد و پیمان ندارد، ولو این‌که این پیمان بین‌المللی و چندجانبه به امضای شورای امنیت سازمان ملل رسیده باشد. با چنین دشمنی گفتگو بی‌فایده است».(خبرگزاری فارس۲۸خرداد۹۷)
در این میان آنچه که جالب توجه است این است که عناصر باند خامنه‌ای در زمینه مذاکره با آمریکا شقه شده‌اند و با وجود الدرم بلدرم های قبلی که مذاکره با «شیطان بزرگ» چنین و چنان است، از آنجایی که حکومت آخوندی در وضعیت خطیر و بحرانی چه به‌لحاظ داخلی و چه منطقه‌یی و بین‌المللی قرار دارد، شرمگینانه مذاکره جو شده و اعلام می‌کنند که رژیم اهل مذاکره است اما این طرف مقابل است که آماده مذاکره نیست.
از جمله این افراد، فواد ایزدی است که تا کنون به‌شدت مخالف رابطه با آمریکا و اروپا و به‌خصوص در زمینه برجام بود و همیشه از سیاستهای تروریستی دخالت در کشورهای منطقه دفاع می‌کرد.
اما اکنون وی در زمینه مذاکره با آمریکا مشکل را نه از جانب رژیم بلکه از «طرف مقابل» می‌داند که«آمادگی مذاکره ندارد». ضمن این‌که تأکید می‌کند: «مذاکره هم ابزار است باید شرایط را دید و بر اساس شرایط از گزینه مذاکره استفاده کرد.کسی مخالف مذاکره نیست. مذاکره ابزاری برای رسیدن به هدف است که ما از این ابزار خوب استفاده نکردیم». (روزنامه‌ایران ۲۹خرداد ۹۷)
واقعیت این است نقطه نظراتی که به آنها اشاره شد، ناشی از بن‌بست و استیصال حکومت آخوندی است که در آن به دام افتاده است.
رژیم ولایت از یک طرف می‌داند که اگر پای میز مذاکره نرود و امتیازهای لازم را به آمریکا و کشورهای اروپایی ندهد کلاهش پس معرکه است، و باید عواقب کشنده و خفه کننده تحریمها را به جان بخرد و منتظر تبعات و آثار سرنگون کننده آن را در جامعه انفجاری ایران باشد.
از طرف دیگر می‌داند چنان‌چه پای میز مذاکره برود، با زانوان خونین‌تری نسبت به برجام باید پای میز مذاکره برود،که همان‌طور که مهره‌هایی از رژیم اعتراف کردند، مطلقاً از موضع ضعف و ذلت است و در ادامه آن عقب‌نشینی‌ها وجام‌زهرهای پیاپی را در پی خواهد داشت که به‌گفته ولی‌فقیه رژیم مفهومش «تنزل بی‌پایان» است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر