دینا روهراباکر، رئیس زیرکمیته اروپا، آسیا در کنگره امریکا در پیام خود به گردهمایی جوامع ایرانیان در آمریکا نوشت: من مفتخرم که به صدای قوی شما در حمایت از آزادی، دموکراسی، و حکومت قانون در ایران بپیوندم. بعد از ۴۰ سال سرکوب، فساد، و ظلم دلیلی بر خوشبینی نیست که آخوندهای دیکتاتور در ایران دست از قدرت برمیدارند. نارضایتی عمومی در ایران آنها را جارو خواهد کرد. مدت کمی پیش ملت شجاع در سراسرایران به خیابان ها ریختند بر علیه آخوندها بپا خاستند. در آن منطقه ازجهان صلح و آزادی وجود نخواهد داشت، مگر حکومت آخوندها سرنگون شود و آزادی در ایران محقق شود.
تغییر در ایران باید از داخل ایران و توسط مردم آن ایجاد شود. من حمایت، و اشتیاق جنبش شما برای رسیدن به آزادی در ایران رامی ستایم. و امیدارم که رویای ایران آزاد، دموکراتیک و صلح دوست بزودی محقق شود.
شیلا جکسون لی- نماینده ارشد کنگره امریکا درپیامش گفت: برگزاری کنواسیون ۲۰۱۸ ایران آزاد برای حقوق بشر، و دموکراسی را به شما تبریک میگویم، من از ایران آزاد حمایت میکنم، و اقدامات غیر قابل تحمل رژیم کنونی حاکم بر ایران باید متوقف شود. من امروز با شما در تلاش برای زنده نگه داشتن امید برای ایرانی آزاد شریک هستم.

استیو کوهن، رئیس مشترک مجمع حقوق بشر و دموکراسی کنگره ایالات متحده آمریکا درپیامش برگزاری کنگره به برگزار کنندگان گردهمایی تبریک گفت و نوشت: شجاعت شما برای من و تمام اعضای کنگره ایالات متحده آمریکا الهام بخش است.
وی تاکید کرد: من به محکوم کردن رژیم ایران بخاطر نقض حقوق بشر وحمایتش از تروریسم ادامه میدهم. من از تظاهرات مسالمت آمیز اخیر که خواهان تغییرات دموکراتیک هستند، حمایت میکنم.

در گردهمایی واشنگتن، هیأتی از جوانان ایرانی از ایالت‌های مختلف آمریکا طی سخنان و بحث و گفتگوی کوتاهی، جنبه‌های مختلف جنایات و ظلم و ستم رژیم آخوندی علیه مردم از یک سو و آرزوها و خواست‌های جوانان را برای ایران آزاد فردا از سوی دیگر تشریح کردند.
امیر عمادی که مدیریت این بخش از جلسه را بر عهده داشت در سخنان خود گفت: همه ما در یک هدف مشترک هستیم، و آن نحوه نگرشمان به رژیم ایران است. امروز صداهایی را می‌شنوید که از درد و رنج‌های ناشی از این رژیم صحبت می‌کنند و می‌گویند برای ایجاد تغییرات مثبت در ایران چه کار می‌توانیم بکنیم.

پس از آن غزال توتونچی با اشاره به نمایشی بودن انتخابات در حاکمیت آخوندی و خواست مردم ایران برای تغییر این رژیم، گفت: روند انتخابات کنونی عمدتا به عنوان یک بازی برای بقیه جهان در نظر گرفته شده تا فکر کنند که یک روند انتخابات دموکراتیک وجود دارد که در واقعیت وجود ندارد.

شبنم نجات درباره انگیزه حضورش در این گردهمایی صحبت کرد، و گفت: در حال حاضر هیچ آزادی بیانی (در ایران) وجود ندارد. به‌دنبال قیام اخیر، برنامه تلگرام (توسط رژیم) فیلتر شد و من معتقدم که دسترسی بی قید و شرط به رسانه‌ها باید وجود داشته باشد.

سپس سینا سعیدیان گفت: رژیم ایران از خشونت برای سرکوب و تثبیت سلطه‌اش بر مردم استفاده می‌کند. به‌عنوان مثال، اعدام‌ها در ملاء عام اساساً برای خنثی‌کردن هرگونه مخالفت مورد استفاده قرار می‌گیرد این ابزار سرکوب برای کشتن ۳۵۰۰ نفر فقط در دوران روحانی مورد استفاده قرار گرفته است.

هستی حسامی در سخنانش در کنوانسیون واشینگتن، مشاهدات خود را از سوءاستفاده رژیم آخوندی از نام اسلام در مدارس ایران برای تحمیل افکار ارتجاعی به دانش‌آموزان بازگو کرد و سپس گفت: من برای آینده کشورم ایران خواهان حکومتی مبتنی بر جدایی دین از دولت هستم.

سپیده زمانی سخنان خود را به ذکر تبعیض و ستم رژیم علیه زنان و دختران ایران اختصاص داد و گفت: (در ایران) فقط ۱۷ درصد از زنان در نیروی کار هستند. هیچ زنی در زمینه سیاسی در مواضع رهبری نیست. آخوندها از هر ذره قدرتی که زنان دارند می‌ترسند.
زنان ایران از افکار (ارتجاعی) آخوندها به تنگ آمده‌اند؛ به همین دلیل آنها در خط مقدم اعتراضات هستند. چون برای دستیابی به یک ایران آزاد و یک ایران برابر، تحقق برابری کامل جنسیتی ضروری است.

صدف میرزایی... در سخنانش توضیحاتی را درباره نظام قضایی رژیم داد، و گفت: همین نظام قضایی فاسد، مسئول (اعدام) ۳۰ هزار زندانی سیاسی است که در سال ۱۹۸۸ قتل عام شدند. (نظام قضایی در) ایران آزاد بر اساس حاکمیت قانون (بنا خواهد شد).

آنگاه نیکی معماریان در صحبت‌هایش بر اهمیت حفاظت از حقوق بشر در ایران آزاد فردا پرداخت و گفت: غم‌انگیز است که کشوری که تمدن آن حقوق بنیادین بشر را به‌وجود آورد، امروزه از آنها تهی شده است. بنابراین ایران آینده ایرانی است که به اعلامیه (جهانی) حقوق بشر متعهد خواهد بود.

در ادامه این برنامه مریم میرزایی درباره وضعیت اسفناک اقتصادی در ایران تحت حاکمیت آخوندها صحبت کرد و توضیح داد که چه‌طور نهادهای حکومتی آن‌را به یغما برده و فرصت‌های شغلی را از مردم سلب کرده‌اند.

بهرنگ برهانی در صحبت‌های خود، تلاش‌ها برای استمالت از رژیم بعد از برجام را رد کرد و خواستار اقداماتی در راستای حمایت از خواست مردم ایران شد.

پانته‌آ حمد حیدری درباره سرکوب ملیت‌ها توسط رژیم صحبت کرد، و گفت: می‌دانم که تنها راه برای من و همه کسانی که می‌خواهند به ایران برگردند، آزاد شدن کشورمان است.
در پایان صحبت‌های جوانان، امیر عمادی طی سخنان کوتاهی گفت: رژیم ایران باید برود و ایران آزاد چیزی است که همه ما به‌دنبال آن هستیم. صداهایی که شما در اینجا شنیدید منعکس‌کننده خواسته‌ها و شعارهای مردم ایران در کشور ماست.

فراز برنامه هنری
سینا سعیدیان گفت امروز می خواهم دوآهنگ برای شما بنوازم:اولی ژیلا قطعه خوابهای طلایی این رابه مر دم ایران هدیه می کنم که علیه دیکتاتوری وبرای یک ایران آزاد بپاخواستند ........  قطعه دوم سلطان قلبها است.
آهنگ بعدی سلطان قلبهاست که آنرا برای مسعودرجوی می نوازم که سلطان قلبهای همه ماست.

رضا نموی طی سخنانی در گردهمایی جوامع ایرانیان در واشینگتن ابتدا به توضیح جنایتهای رژیم آخوندی علیه خانواده و اعدام شماری از بستگانش زمانی که در ایران بوده، پرداخت و سپس با تشریح حادثه ای که در آمریکا برای وی اتفاق افتاده بود گفت: پزشکان با نگرانی نسبت به ادامه حیات من، می گفتند اگر هم زنده بمانم تا آخر عمرم امکان راه رفتن یا حتی نشستن را هم نخواهم داشت. ابتدا می خواستم تسلیم شوم، ولی در بین سیل اشک ها نجوایی آمد و مادرم گفت: "رضا، می توان و باید." او عبارت خانم رجوی به معنای "ما می توانیم و باید" را بمن یادآوری کرد.
بعد از آن همه چیز برایم معنی دیگری پیدا کرد. مادرم من را به بسیاری از افراد آزادیخواه، مردم عادی اما با قدرت فوق العاده ای متصل کرده بود. افرادی که می دانند که می توانند و باید برای رسیدن به آزادی تلاش کنند. در تلاش برای بهبودی، جمله خانم رجوی به طور مداوم در افکارم طنین می انداخت، و من را به انجام کارهای غیر قابل تصور می کشاند.
رضا نموی در ادامه سخنان خود گفت: حادثه ای که هر کسی را به زمین می انداخت، شور و شوق تازه ای برای پرواز به من داد. با شور و شوقم برای هوانوردی، من یک خلبان نخبه و طراح هلیکوپتر های کنترل از راه دور و هواپیماهای بدون سرنشین شدم.
و بخاطر ابداع تکنولوژی جدید و سخت کوشیمان امروز در پیشرفته ترین موسسه تحقیقاتی در جهان استخدام شده ام.
رضا نموی در پایان سخنان خود خطاب به جوانان در ایران گفت: جوانان و افراد بسیار هوشمند ایران ۷۰ درصد از جمعیت کشور ما را تشکیل می دهند ولی در حاکمیت آخوندها امکان دسترسی به اساسی ترین نیازهای انسانی را ندارند. می خواهم به آنها بگویم که شما کنترل سرنوشت خود را دارید. ما مردم شجاع و آزادیخواه ایران هستیم. ما باید رژیم کنونی را سرنگون کنیم و یک کشور جدید و پیشرفته بسازیم. این البته آسان نخواهد بود، ولی ما با هم می توانیم و باید.

دکتر ماریا رایان پزشک امریکایی که در گردهمایی جوامع ایرانیان در واشینگتن شرکت و سخنرانی کرد در سخنان خود گفت:شاید بپرسید من چرا اینجا هستم. ایرانی نیستم. سیاستمدار نیستم. من انسانی هستم که بسیار تحت تاثیر تاریخچه سازمان مجاهدین خلق ایران قرار گرفته ام. من پستی و بلندی در زندگی را تجربه کرده ام و به سهم خود سختی کشیده ام. باید بر فقر و فاقه پیروز میشدم. اما هیچوقت بطور روزمره سرکوب نشده ام. هیچوقت به من گفته نشده که بخاطر جنسیتم عقیده من مورد قبول واقع نیست. هیچگاه تحت شکنجه قرار نگرفته ام یا خویشاوندانم کشته یا به گروگان گرفته نشده اند. همه این روایات (در رابطه با مجاهدین) مرا بشدت تحت تاثیر قرار داد
من بویژه تحت تاثیر زنان در مقاومت ایران قرار گرفتم. نمیتوانم تصور کنم که شما تا چه حد قدرتمند و متحد هستید. من وقتی برنامه ده خانم مریم رجوی را مرور میکنم, به این نتیجه میرسم که ایران آزاد و برخوردار از انتخابات دمکراتیک و عاری از تهدیدات اتمی و تروریسم برروی همه، از جمله ما در آمریکا، تاثیر می گذارد.
من واقعا احساس میکنم که همه ما خواهران همرزم دوشادوش یکدیگر علیه رژیم آخوندی و خامنه ای مبارزه میکنیم. شما پیروز خواهید شد. پیروزی از آن شماست.

دکتر اشرف زاد شیر طی سخنانی در گردهمایی جوامع ایرانیان مقیم امریکا در واشینگتن با گرامیداشت خاطره همرزمانش که توسط رژیم آخوندی و در جریان قتل عام ۶۷ به شهادت رسیدند، گوشه هایی از وضعیت فاجعه درمانی در ایران تحت حاکمیت آخوندها را برشمرد. وی به نقل از وزیر بهداشت رژیم گفت: «کشور از کمبود زیاد پزشک و پرستار رنج میبرد». پزشکان حاضر فقط ۱۰ درصد نیاز کل جمعیت را تامین میکند. کمبود ۹۰۰۰۰ تخت بیمارستان، کمبود بیش از حد کلینیک و بیمارستان بخصوص در مناطق روستایی از جمله مشکلات مهم دیگر است.
پس چگونه است که مردم ایران که یکی از پرمنابع ترین کشورها در جهان است، از کمبود دسترسی به درمان پزشکی مینیمم و پایه ای، رنج میبرند؟
دکتر اشرف زاد شیر سپس با مقایسه بودجه هنگفت اختصاص یافته برای نیروهای نظامی حافظ ولایت برای سرکوب مردم ایران و صدور تروریسم به کشورهای منطقه با بودجه امور درمانی در این رژیم، تاکید کرد در یک ایران دموکراتیک و آزاد، تامین خدمات درمانی با کیفیت موثر و شراکت متخصصین در راه اندازی و انتقال خدمات پزشکی درمانی از مهمترین اولویتهاست.