جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۷ فروردین ۱۴, سه‌شنبه

«حال تراز ارزی کشور اورژانسی است»

لينك به منبع:


  • 1397/01/14
وضعیت تراز ارزی رژیم آخوندی بحرانی است
وضعیت تراز ارزی رژیم آخوندی بحرانی است
 نزدیک ۳ماه از وعدهٔ آخوند روحانی در مورد تثبیت قیمت ارز می‌گذرد، در این فاصله نه تنها برخلاف اظهارات او و نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه‌اش، نرخ دلار تثبیت نشد بلکه از مرز ۵هزار تومان عبور کرد و تا ۵۲۰۰تومان هم پیش رفت و دولت آخوند روحانی در نرخ رشد قیمت ارز یا بهتره بگوییم نرخ تورم، رکورد بی‌سابقه‌یی به‌دست آورده است و همین عامل تشدید جنگ باندی در درون نظام شده است. قاضی‌پور، عضو مجلس ارتجاع، آخوند روحانی را به‌خاطر سقوط ارزش ریال زیر ضرب برد و گفت: «نباید اجازه دهیم ارزش پول ملی کاهش یابد، اما متأسفانه دولت بازار ارز را رها کرده و اکنون شاهد افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش ریال هستیم». قاضی‌پور افزود: «نباید اقتصاد کشور دست عده‌یی لیبرال و دوتابعیتی باشد. خانواده برخی مدیران در خارج هستند و خود آنها به‌دنبال چاپیدن کشور هستند، با وجود چنین افرادی اقتصاد کشور سر و سامان نمی‌گیرد».(خبرگزاری سپاه پاسداران- ۴فروردین)
ناظران و حتی کارشناسان حکومتی معتقدند این موضوع نه تنها شعار حمایت از کالای ایرانی را زیر سؤال برده و مناسبات باندی حامیان خود روحانی را با وی شکراب کرده، بلکه آخرین رمق اقشار ضعیف را هم گرفته و چیزی در سفره بیش از نیمی از مردم نمانده است. در رسانه‌های حکومتی هر جا به موضوع افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی پرداخته‌اند ناخواسته گوشه‌هایی از بحران و بن‌بست اقتصادی نظام هم رو شده است:
روزنامه حکومتی ابتکار همسو با حسن روحانی  در روز ۱۴فروردین نوشته است: «پس خیالمون بابت قیمت دلار راحت باشه آقای رئیس‌جمهور؟ - بله!»؛ این بخشی از سؤال و جواب گفتکوی تلویزیونی با حسن روحانی در دوم بهمن‌ماه ۹۶ است؛ زمانی که قیمت دلار به حدود ۴۷۵۰ رسیده بود. با این حال دلار... حالا از پله ۵هزار تومان هم عبور کرده...». این روزنامه حکومتی به‌نقل از  ابوذر نجمی، کارشناس بازار ارز  رژیم، افزوده است: «ریشه بحران ارزی که در ماه‌های آخر سال پیش آغاز شد، به یک سال قبل از آن، یعنی دیماه سال ۹۵ بازمی‌گردد... کاری که باید انجام می‌شد و بانک مرکزی انجام نداد، این بود که نقشه راه ارزی توسعه را اجرا می‌کرد و جایگزین‌هایی برای نقل و انتقالات سنگین از چین به وسیله سطوح بالای سیاسی به‌وقوع می‌پیوست و به جای دبی، لنگرگاههای ارزی دیگری برای نقل و انتقالات وجوه پیدا می‌کردیم. اما بانک مرکزی با بی‌تفاوتی نسبت به این موضوع، کنترلی بر بازار نداشت و زمانی که ارز افزایش پیدا کرد، کاری نمی‌‌توانست انجام دهد».
روزنامه حکومتی وطن امروز از باند خامنه‌ای در روز ۱۴فروردین، به وجه دیگری از بحران مالی نظام اذعان کرد و به‌نقل از سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی، نوشت: «تراز ارزی کشور در وضعیت مناسبی است...». این روزنامه حکومتی افزود: «دفاع سیف از برنامه بانک مرکزی برای کنترل قیمت ارز در حالی است که تنها در ۶ماه اخیر قیمت ارز بیش از ۳۵درصد افزایش پیدا کرده است و این روند هم به نظر دنباله‌دار می‌آید. محمد فطانت، رئیس سابق سازمان بورس، حتی احتمال گران‌تر شدن بیش از این قیمت دلار در سال جاری را داده است. وی پذیرش محدودیت‌های FATF و سخت‌تر شدن نقل‌ و انتقالات ارزی را از دلایل این موضوع می‌داند... پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفته است: «در زمان التهابات ارزی، ۳۰میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است. در بزرگی حجم این رقم همین بس که تمام درآمد غیرنفتی ایران در سال ۹۵، ۴۳میلیارد بوده است... اگر بخواهیم ادعای پورابراهیمی را باور کنیم، حال تراز ارزی کشور نه‌تنها خوب نیست بلکه اورژانسی است».
روزنامه حکومتی جهان صنعت از باندهای همسو شده با روحانی در روز ۱۴فروردین ۹۷ ضمن حمله به سیاستهای دولت روحانی چشم‌انداز تیرهٔ سال مالی آتی را در مطلبی با عنوان «وعده‌های پوچ دولت» تشریح کرده و از جمله نوشته است:‌ «حقیقت این است که این قیمت‌های نجومی و این بار گرانی قیمتها در بازار ارز، نوید سالی را می‌دهد که حتی می‌توان به پیش‌بینی تورم‌های بالای ۱۰درصد نیز دست زد. بر همین اساس باید گفت اگر این افزایش قیمت‌ها هم‌چنان ادامه‌دار باشد مانعی جدی برای تحقق شعار سال در جهت حمایت از کالای ایرانی خواهد شد و در نتیجه باید منتظر روزهایی باشیم که نه تنها سایه رکود از اقتصاد کشور برچیده نشده که روز‌به‌روز شاهد خروج بنگاههای اقتصادی از مسیر توسعه کشور باشیم».
جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ارتجاع هم به نقش دولت روحانی در افزایش قیمت ارز اذعان کرده و گفت:‌ «دولت تمایل دارد تا کسری بودجه خود را از طریق افزایش قیمت ارز جبران کند. اظهارات رئيس‌کل بانک مرکزی آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است. در اواخر سال ۹۶ هم افزایش قیمت ارز رخ داد و دولت اقدام موثری در این خصوص انجام نداد». این عضو مجلس ارتجاع افزود: «اختلاف ۱۵۰۰تومانی فروش ارز در بازار با قیمت تعیین‌شده در قانون بودجه می‌تواند کسری بودجه دولت را جبران کند اما از طرفی آسیب‌های جدی نیز به تولید وارد می‌کند. وقتی تولید‌کننده مواد اولیه را با دلار ۵۰۰۰تومان وارد می‌کند محصول نهایی نیز با افزایش قیمت مواجه شده و این امر باعث بازگشت رکود و تورم می‌شود». (روزنامه حکومتی جهان صنعت- ۱۴فروردین)
یک روزنامه اقتصادی دیگر به وجه دیگری از بحران گرانی ارز پرداخت و از جمله نوشت: «آن‌چه که بیش از هر شاخص دیگری اوضاع اقتصاد ایران را پریشان کرد، نرخ ارز بود که جهش‌های طولانی‌مدت و البته سفته‌بازانه قیمت دلار و یورو، بسیاری از کسب و کارها را متأثر کرد و راه بسیاری را به بهانه کسب سود بیشتر، به بورس صرافی‌های تهران در خیابان فردوسی کشاند. این وضعیتی بود که بسیاری از کسب و کارها را متأثر کرد و سرمایه بسیاری از افراد را با کاهش ارزش پول ملی، به وضعیت اسفباری کشاند».(روزنامه حکومتی فصل اقتصاد - ۱۴فروردین)
این‌که در میان این بحران چندسویهٔ ارزی، دولت آخوند حسن روحانی با چه مکانیزمی می‌خواهد فیل «حمایت از کالای ایرانی» خامنه‌ای را هوا کند، به قول خامنه‌ای «تماشایی خواهد بود».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر