جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۶ آبان ۱۷, چهارشنبه

جایزه گزارشگران بدون مرز برای آزادی اطلاع‌رسانی به زندانی سیاسی سهیل عربی

لينك به منبع:
زندانی سیاسی سهیل عربی

زندانی سیاسی سهیل عربی


گزارشگران بدون مرز اعلام کرد جایزه بخش «شهروند خبرنگار» به زندانی سیاسی سهیل عربی عکاس و وب‌نگار رسیده است. مراسم بیست و ششمین جایزه گزارش‌گران بدون مرز برای دفاع از آزادی اطلاع‌رسانی روز سه‌شنبه ۱۶آبان همزمان با برگزاری نشست جهانی دموکراسی در شهر استراسبورگ برگزار شد. گزارشگران بدون مرز درباره سهیل عربی عکاس و وب‌نگار زندانی نوشته است او از تاریخ ۱۵دی ۱۳۹۲زندانی است. وی پس از بازداشت به مدت دو ماه در انفرادی این بند تحت فشار قرار گرفت تا به «راه‌اندازی شبکه‌یی کفر گویی و توهین به مقامهای نظام» بر روی اینترنت اعتراف کند. این اعتراف‌ها سپس در دادگاه علیه وی مورد استفاده قرار گرفت. دو ماه پس از بازداشت در پی برگزاری محاکمه‌ای ناعادلانه شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران وی را به اتهام های چون «تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات و توهین به مسولان نظام و سپاه پاسداران » به سه سال زندان، پانصدهزار تومان جریمه نقدی و سی ضربه شلاق محکوم کرد.

مقاومت ایران طی اطلاعیه‌هایی عموم مراجع بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر را به اقدام برای نجات جان سهیل عربی زندانی سیاسی ۳۲ساله فراخوان داده و خواستار اقدام فوری و مؤثر برای آزادی او شد.

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران روز یکشنبه 9مهر طی اطلاعیه‌یی اعلام کرد سهیل عربی، فارغ‌التحصیل رشته عکاسی پدر یک دختر خردسال در پاییز ۹۲توسط اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شد و در سلولهای انفرادی بند الف-۲مربوط به سپاه تحت شکنجه قرار گرفت. سهیل عربی به‌خاطر انتشار عکسهای قیام ۸۸، کاریکاتور خامنه‌ای و بازنشر مقالات در فضای مجازی به اتهامات آخوند‌ساخته «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «ارتداد»، «سب‌النبی و توهین به مقدسات» ابتدا به اعدام و سپس به هفت و نیم سال حبس محکوم شد. علاوه بر این او به اتهام توهین به سران رژیم به سه سال حبس و جریمه نقدی و ۳۰ضربه شلاق محکوم شده است. بنا بر حکم دادگاه تفتیش عقاید آخوندها، سهیل عربی برای اثبات پشیمانی و نجات از حکم اعدام به دو سال «تحقیقات مذهبی» و خواندن ۱۳جلد از خزعبلات آخوندها در مورد دین و تهیه خلاصه از این مزخرفات محکوم شده است. طبق این حکم انزجار‌آور او باید پاسخ شبهات خود را به‌طور مکتوب به دادگاه ارائه و با استفاده از پنج کتاب دینی حکومتی مقاله بنویسد و گزارش تحقیقات خود را هر سه ماه یک بار به مدت دو سال به دادگاه ارائه کند. تا پس از اثبات پشیمانی‌اش برای دادگاه و تغییر در رفتارش از مجازات اعدام نجات یابد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر