جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۶ مهر ۲۶, چهارشنبه

واکنشهای متناقض در بن‌بست برجام

لينك به منبع:
دونالد ترامپ

دونالد ترامپ


خواسته جامعه جهانی از رژیم آخوندی موضوع روشنی است. عمل به روح برجام. یعنی دست برداشتن از دخالت در کشورهای منطقه و قطع حمایت از مزدوران برون مرزی‌اش مثل حزب‌الله و قطع آزمایشهای موشکی و رعایت حقوق‌بشر. این خواسته را هم به اعتبار سفت کردن طناب تحریمها بر گلوی رژیم می‌خواهند پیش ببرند. که با وجود مقاومت سازمان‌یافته سراسری که آماده است تحولات را به سمت مطلوب سوق دهد و با وجود خشم انفجاری جامعه، گردن گذاشتن به هر یک از این خواسته‌ها برای رژیم معنایی جز فروپاشیدن و سرنگونی ندارد. تازه در این وانفسا برخی مقامات آمریکا صحبت از تغییر رژیم هم کرده‌اند. در مقابل این موضعگیریها، خامنه‌ای بالاخره روز 26مهر به صحنه آمد، اما تحت این عنوان که من نمی‌خواهم جواب رئیس‌جمهور بی‌چاک و دهن آمریکا را بدهم، تنها فحاشی کرد و از پاسخ روشن به مسائل جدی که جلو روی او و رژیمش قرار دارد طفره رفت.

بجز خامنه‌ای از درون رژیم هم صداهای مختلف و متناقضی شنیده می‌شود. اما بالاخره کدام صدا را باید شنید؟ ادامه مسیر برجام و زهرخوران یا بیرون آمدن از آن؟ این سؤالی است که در بن‌بست نظام منجر به صداهای مختلف شده است:
روز 25مهر تلویزیون رژیم خبر داد: «طلاب و استادان حوزه‌های علمیه قم، تهران و سایر شهرهای کشور، امروز در اعتراض به مواضع ضدایرانی رئیس‌جمهور آمریکا تجمع کردند. تجمع‌کنندگان از ضرورت یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان و حمایت از نهاد انقلابی و مردمی سپاه پاسداران تأکید کردند». و سپس ولایتی را به صحنه آمد تا بگوید:‌ «اروپایی‌ها باید دقت بیشتری داشته باشند در اظهاراتشان و درخواسته‌هاشان. این‌که بگویند ما برجام را قبول داریم اما راجع به حضور منطقه‌یی ایران باید صحبت کنیم و یا این‌که در رابطه با موضوع دفاع موشکی ایران صحبت بکنیم این مشروط کردن برجام است و هیچ جای قابل‌قبول برای جمهوری اسلامی ایران نیست».

در همین حال از جانب باند روحانی و شرکایش از همین تلویزیون رژیم صداهای دیگری بلند شده است:
تلویزیون رژیم در همان روز 25مهر در یک گزارش خبری دیگر که بوی رو در رویی با موضع اعلام شده نظام از سوی ولایتی داشت گفت: «وزرای امور خارجه ایران و فرانسه در خصوص برجام و منطقه تلفنی گفتگو کردند».

یک روزنامه باند روحانی نیز با توصیف شرایط خطیر، حل مسائل باقیمانده با جامعه جهانی را ناگزیر دانست و نوشت: «(مواضع ترامپ) از برجام گرفته تا سپاه پاسداران و از گستره سیاستهای منطقه‌یی ایران گرفته تا بحثهای حقوق‌بشری را در بر گرفته است. این رویکرد تازه را می‌توان در یک جمله، هجومی تمام عیار دانست... لحن و ادبیات، خصوصاً تاکتیک‌های عملیاتی رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران، در حدود 40سال گذشته بی‌سابقه بوده است و خبر از عمیق‌تر شدن دامنه تنشهای دو کشور می‌دهد. قطع به یقین، برجام به‌عنوان برنامه‌یی جامع در راستای اعتماد‌سازی جهانی نسبت به برنامه‌های اتمی جمهوری اسلامی ایران، تنها برطرف کننده بخش کوچکی از کوه یخ مشکلات میان ایران و آمریکا بوده است» (بهار- 25مهر)..

و نهاوندیان معاون اقتصادی روحانی نیز در روز 25مهر به شبکه سی.ان.ان گفت: «برجام قابل مذاکره مجدد نیست. اگر درباره مسائل بین‌المللی و منطقه‌یی نگرانی وجود دارد، این مسائل می‌تواند موضوع مذاکره میان ایران با کشورهای منطقه یا اروپا باشد».

یک رسانه حکومتی از باند خامنه‌ای نوشت: «این سخنان نهاوندیان در واقع نوعی چراغ سبز نشان‌دادن به طرف مقابل و همراهی با کشورهای اروپایی و آمریکا تلقی می‌شود به این معنی که دولت دوازدهم حاضر است در زمینه‌های دیگر با آنها گفتگو کند. البته هم‌چنان مشخص نیست که مشاور اقتصادی روحانی، مبتنی بر کدام عقل و منطق، مذاکره درباره مسائل منطقه‌یی را اعلام می‌کند... دلیلی وجود ندارد تا مذاکرات دیگری در زمینه‌های منطقه‌یی و موشکی آغاز شود... رهبر معظم پیش‌تر هرگونه تلاش برای مذاکرات جدید را رد کرده بودند. با این شرایط باید از مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور پرسید که با کدام مجوزی درباره مسأله‌ای این‌چنینی ورود کرده و به طرف‌های مقابل چراغ سبز نشان می‌دهد» (رجا نیوز- نیوز-25مهر).

و کیهان خامنه‌ای نیز برای باند رقیب خط‌ و نشان کشید و نوشت: «این دفعه به کسی اجازه مذاکره مجدد را نمی‌دهند» (کیهان- 26مهر).

آخوند رئیسی مهرة‌سوختة‌ ولی‌فقیه نیز با حمله به باند روحانی گفت: «اکنون که لحن آمریکا درشت شده، برخی می‌گویند باید به قدرتهای اروپایی پناه ببریم، همان‌گونه که تا لبخند آمریکا را دیدند گفتند آمریکا همه کاره است و باید کار را با کدخدا ببندیم».

و پاسدار کوثری از سرکردگان سپاه به دولت روحانی هشدار داد: «تیم مذاکره‌کننده در دولت به اشتباه فکر می‌کند که اروپایی‌ها در قضیه برجام مقابل آمریکا خواهند ایستاد متأسفانه باید بگوییم اروپایی‌ها با توجه به سوابق خود در این مسیر قابل اعتماد و اطمینان صرف برای ایران نیستند و واقعیت این است که آنها هرگز منافع خود و آمریکا را به منافع ما ترجیح نخواهند داد» (سایت نما – 2۴مهر).

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر