جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ آذر ۱۲, جمعه

افزایش نرخ دلار در برابر ریال به بش از ۴۰۰۰ تومان - گفتگوی سیمای آزادی با یزدان حاج حمزه

لينك به منبع:
دلار/ریال/بورس/یزدان/حاج/حمزه
در حالی که قیمت هر دلار آمریکا به بیش از ۴۰۰۰ تومان رسیده است، رئیس کل بانک مرکزی رژیم گفت که افزایش نرخ ارز موقتی است.
در ارتباط با افرایش قیمت ارز سیمای آزادی مصاحبه ای با آقای یزدان حاج‌حمزه عضو شورای ملی مقاومت ایران ترتیب دادند.

آقای یزدان حاج حمزه گفت:‌ قیمت ارز و دلار در بازار ارز ایران بشدت بی ثبات شده و درحال نوسان است . بطوریکه ظرف چند روز اخیر که ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا برگزیده شده، حدود ۳۰۰ تومان قیمت دلار رفته بالا و رسیده به ۳ هزار و نصد و خورده ای و نزدیک به 4هزار تومن، مرز ۴ هزار تومان رسیده.
این بی ثباتی درحالیست که بانک مرکزی و دولت روحانی اعلام کرده بودند که تا پایان سال ۹۵ که البته برای جلب سرمایه خارجی، سیاست شان هست باید نرخ ارز را تثبیت کنند. و یک نرخه کنند فقط به قیمت بازار آزاد باشه و دیگر قیمت فروش دولتی ارز نداشته باشند به هیچ کسی و هیچ موردی.
البته خب این خیلی الزامی است لازم برای جلب سرمایه خارجی چون باید بدونه که با چه قیمتی پولش در بازار ایران پولش تبدیل به ریال میشه بعد هم که میخواهد ببرد چه قیمتی تبدیل به ارز و دلار خواهد شد.
ولی اینکه چطور دولت روحانی دچار یک همچنین وضعیتی شده و این بی ثباتی در تصمیم گیری و یکسان سازی نرخ ارز به دو علت اساسی برمیگردد.
مسئله تقاضا و عرضه ارز درایران تابع سانسورهایی است که از کنترل دولت بیشترش خارج است برخلاف آنچه که رئیس بانک مرکزی دولت روحانی اعلام میکند مسائل موقت و گذرا علاوه بر موقت و گذرا مسائل تثبیت شده و پایه ای هم وجود دارد.
مثلا در بخش تقاضا مسئله افزایش بی رویه واردات و اساسا مقرون به صرفه نبودن تولید و رکود تولیدی درایران باعث افزایش هر چه بیشترواردات میشود و به موازات جمعیت این واردات بالامیرود و ارز میخواهد و پول خارجی میخواهد.
و از سوی دیگر یک عامل دیگری که دامن میزند به بی ثباتی نرخ ارز موضوع نقدینگی بسیار بسیار بیش از نیاز اقتصاد است که در دولت روحانی دو برابر شده این نقدینگی و الان به بالای ۱۲۲۰ میلیارد تومن یعنی نزدیک به ارزش تولید ملی ایران رسیده و بخش مهمی ازاین نقدینگی دست سوداگرانی است که اینها سراغ بازار ارز نه میایند برای اینکه، پولشون که نمیخواهند راکد بماند و میخواهند پول دربیاورند و ارز میخرند و نگه میدارند وبعد میفروشند وبعد میخواهند سود ببرند.
این از نظرتقاضا ولی در بخش عرضه هم دوسال سود جدید وارد شده که عرضه و فروش ارز را که بیشتر دلارهای نفتی است که دولت باید به بازار عرضه کند این را هم چشم اندازش را تیره کرده و الان خبرهایی هست که بانک های بین المللی بیش از گذشته بعد از انتخابات آمریکا اکراه دارند در رد وبدل کردن پول نفت ایران و چنانچه مجید انصاری معاون روحانی گفته هنوز مسئله دریافت پول نقد مسئله مهم است و یا رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح اخیرا اعلام کرده که بودجه ما را تخصیص نداده دولت ولی وقتی ازش میپرسیم میگوید هنوز مسئله پول نقد را نتوانسته ایم وارد کنیم.
پس یکی اکراه بانک ها بیش از گذشته در نقل و انتقال پول ایران و ضمنا پول نقد است
موضوع دیگری که جدید است مسئله این تمدید قانون داماتو است که سرمایه گذاری نفتی درایران را اگر ریل اجرا و اگرتصویب پروسه اش تمام شود تصویبش و دولت آینده آمریکا بخواهد آنرا اجرا کند فلج میکند مسئله سرمایه گذاری نفتی درایران را و به طبع آن بالا رفتن درآمد ارزی رژیم را و عرضه ارز را به بازار ارز.
بنابراین میبینیم که این دو فاکتور در بخش عرضه ارز و فروش ارز هم چشم انداز را بشدت تیره کرده. این مشکلات البته بر طبق روال متداول دودش به چشم مردم ایران خواهد رفت و چنانچه خب هزینه های مردم بیشتر مصرف کننده کالاهای وارداتی یا کالاهای واسطه وارداتی در کارخانه هستند، باز دلار و قیمت دلار میرود بالای این هزینه ها و خودشان میگویند هزینه های ما دلاری است و درآمد مان ریالی. درحالیکه ریال قدرت خریدش و ارزشش مرتب داره میاید پایین.
امیداوریم که هرچه زودتر این مسائل که مسئله ریشه ای اش به موجودیت این رژیم برمیگردد راه حل اساسی را مردم ایران به سمتش بروند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر