جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ خرداد ۶, پنجشنبه

بزرگترین و سخت‌ترین رکود اقتصادی در ۴۰-۳۰ سال اخیر


بزرگترین و سخت‌ترین رکود اقتصادی

بزرگترین و سخت‌ترین رکود اقتصادی


مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی رژیم به وضعیت وخیم اقتصادی و رکود فراگیر اعتراف کرد و گفت: «اوضاع نابسامان است؛ کشور در شرایط کنونی با رکود عجیب و غریبی دست و پنجه نرممی‌کند. بنگاههای اقتصادی کشور هم‌اکنون در رکود مطلق به‌سر می‌برند و بنده معتقدم در حال حاضر بزرگترین و سخت‌ترین رکود در ۴۰-۳۰ سال اخیر بر اقتصاد ایران حاکم شده است».

وی که با هفته‌نامه حکومتی نماینده مصاحبه می‌کرد افزود: «من وضعیت کنونی را مناسب نمی‌دانم. سال ۹۴، سال خوبی برای اقتصاد نبود و ما در سال ۹۴، با رشد منفی اقتصاد مواجه بودیم. … کاهش واردات به‌خصوص در زمینه مواد اولیه و واسطه‌یی نشان دهنده پایین بودن رشد تولیدات صنعتی است و این نگران‌کننده است».

بیشتر بخوانید:
کاظم جلالی عضو مجلس رژیم امروز یکشنبه 26 اردیبهشت در سخنانی در مجلس ارتجاع گفت: «باید اعتراف کنیم که اوضاع داخلی کشور به‌ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد در تراز نام بلند ایران اسلامی در جهان و منطقه نیست؛ رشد اقتصادی کشور منفی و یا بسیار پایین است، بیکاری جوانان به‌ویژه تحصیل‌کردگان همانند بمب ساعتی به ساعت صفر نزدیک می‌شود».

وی افزود: «همه باید هوشیار باشیم که آستانه تحمل مردم مستضعف پابرهنه در حال پایین آمدن است. دیگر وقت اختلاف و دعوا نیست، نظام باید کارآمد و گره‌گشای مردم باشد…».

عضو مجلس ارتجاع از شاهرود همچنین اعتراف کرد: «اقتصاد کشور از رکود شدید رنج می‌برد و کارخانه‌ها با ظرفیت پایین و عمدتاً به‌شکل غیراقتصادی اداره می‌شوند… رتبه کسب و کار امروز در اقتصاد کشور نامناسب است، فاصله طبقاتی شدت یافته و توزیع درآمد نیز نابرابر شده است. بودجه عمومی افزایش وافری یافته و لیکن هزینه‌ها در بخش‌های جاری ناشی از فربه شدن دولت شده است».

وی درباره وضعیت کارگران و کشاورزان گفت: «کشاورزان دچار مشکلات سخت معیشتی هستند و کار کشاورزی را تأمین کننده نیازهای زندگی‌شان نمی‌دانند و حقوق بازنشستگان نیز کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد، کارگران با حداقل حقوق زیر بار فشار اقتصادی در حال له شدن هستند به‌طوری که کارگران معادن ذغال‌سنگ و فولاد حقوق ناچیزشان را با تأخیر زیاد آن هم با فشار و یا التماس دریافت می‌کنند».

جلالی وضعیت آب را بحرانی دانست و گفت: «کشور امروز با بحران کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند؛ سطح آب‌های زیرزمینی افت پیدا کرده و مسائل مرتبط با محیط زیست از سطح مشکل فراتر رفته و در برخی مناطق به فاجعه تبدیل شده است».

وی درباره آسیبهای اجتماعی هشدار داد و با نگرانی گفت: «البته نباید آسیب‌های اجتماعی را نیز نادیده گرفت که از جمله آنها می‌توان به افزایش گرایش به مواد مخدر صنعتی و روان‌گردانها اشاره کرد. روند نگران‌کننده ابتلا به ویروس اچ‌ آی وی، افزایش طلاق و کاهش ازدواج، رشد شهرنشینی و به‌تبع آن حاشیه‌نشینی، آمار بالای پرونده‌های قضایی و آمارهای قابل‌توجه ورودی‌ها به زندان از دیگر‌ آسیب‌های اجتماعی است که باید مورد توجه قرار گیرد».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر